SATISH KUMAR/Action Images
SATISH KUMAR/Action Images

Brazilski Ronaldo postao vlasnik svog matičnog kluba

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 18.12.21. | 18:45

Uz Real Valladolid, sada je vlasnik i Cruzeira.

Kako javljaju brazilski mediji, legendarni Ronaldo Nazario postao je vlasnik svog matičnog kluba Cruzeira. Kultni napadač iskeširao je nešto više od 60 milijuna eura za klub iz Belo Horizontea u kojem je nekoć započeo svoju blistavu karijeru.

“Presretan sam što se ovo završilo. Imam osjećaj da puno dugujem ovom klubu i trebam ga odvesti gdje mu je mjesto. Ispred nas je puno teškog rada, a navijače molim za podršku, molim ih da dolaze na stadion, trebat će nam snaga i jedinstvo.”

Izjavio je to Ronaldo nakon dogovora s klupskim predsjednikom Santosom Rodriguesom u Sao Paulu. Cruzeiro je nedavno završio sezonu na 14. mjestu tablice brazilske Serie B, drugog ranga nogometa u zemlji sambe.

Iduća sezona starta početkom 2022. godine, a onda ćemo doznati mogu li pod vodstvom ponajvećeg nogometaša svih vremena ponovno demonstrirati da su spremni za povratak u vrh brazilskog nogometa.

Cruzeiro je četverostruki prvak države, a Fenomeno je njihov dres nosio do 1994. godine, prije odlaska u PSV. Od 2018. vlasnik je i španjolskog Real Valladolida, koji je trenutno također drugoligaš.


Tagovi

RonaldoCruzeiro

Ostale Vijesti