Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Bravo cure: Reprezentativke Nenada Gračana slavile u Moldaviji

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 20:32

Nastavlja se kvalifikacijski ciklus za Mundijal u Australiji i na Novom Zelandu iduće godine.

Novo kolo, nova pobjeda. Doduše, protiv Moldavije.

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u svom je sedmom dvoboju u skupini G kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Australiji i Novom Zelandu ostvarila i drugu pobjedu svladavši u gostima Moldaviju u Kišinjevu sa 1:0 Jedini pogodak na utakmici bio je autogol Caroline Tabur u 31. minuti.

Moldavija, odnosno Moldova ako ćemo se voditi službenim nazivom, nam očito leži. Prvu pobjedu u ovom kvalifikacijskom ciklusu Hrvatska je ostvarila upravo protiv, i to u studenom prošle godine u Puli kada smo slavili rezultatom 4:0. Hrvatska je četvrta na ljestvici sa sedam bodova, dok je Moldavija na dnu bez bodova. Vodeća je Švicarska sa 18 bodova, tri manje ima druga Italija.

Na SP će se plasirati pobjednice skupine, dok će druge u dodatne kvalifikacije. One se nastavljaju u utorak, u goste nam stižu reprezentativke Rumunjske. Potom duga pauza, a onda na jesen finalni dvoboji protiv Švicarske i finalno – Rumunjske.

Zbog loše pozicije na tablici, uz četiri poraza iz sedam odigranih kola, ženski Mundijal će naše cure gledati s televizije. Tri kola prije kraja, s 11 bodova minusa, ni matematički ne možemo sjesti na drugu poziciju koja vodi u dokvalifikacije.



(Hina)



 


Tagovi

hrvatska ženska nogometna reprezentacijaNenad GračanMoldova

Ostale Vijesti