Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bratski tandem na Šubićevcu: Nakon Marina u klub se vraća i stariji Jakoliš

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 07:35

Šibenik bi, s druge strane, trebao napustiti argentinski napadač

Antonio i Marin Jakoliš svoj nogometni put započeli su u matičnom Šibeniku. Pet godina stariji Antonio svoj debi za prvu momčad Narančastih zabilježio je još 2009. kao 17-godišnjak. Marin je svoj debi dočekao 2013. kao 18-godišnjak, kada je Antonio već bio član ukrajinskog Dnipra. Marin se brzo, nakon samo pola sezone provedene na Šubićevcu, otisnuo u Belgiju, bio je član mlade hrvatske reprezentacije, da bi preko austrijske Admire stigao u Hajduk na ljeto 2019. Na Poljudu je lutao, iako nominalni napadač nije zabijao te je igrao često na beku, a ovog ljeta vratio se u matični Šibenik na posudbu.

A, kako pišu Sportske novosti, ubrzo ćemo braću Jakoliš prvi puta gledati zajedno na terenu u narančastom dresu. Antonio Jakoliš bi svakog časa trebao postati novim-starim igračem Šibenika, potpisati 1+1 i biti dostupan treneru Mariju Rosasu već za utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca.

Nakon epizoda u Ukrajini, Antonio Jakoliš na kratko je bio u Hajduku (ljeto 2013), potom se prvi put spojio s bratom Marinom u belgijskom Mouscronu, igrao je za Zadar, rumunjske klubove Cluj i Steauu, ciparske Apolom Limassol i Apoel iz Nicosije, a posljednja destinacija prije povratka u Šibenik bio mu je grčki Panetolikos.

Antonio Jakoliš bio je član svih mladih hrvatskih reprezentacija.

SN također tvrde da bi Šubičevac trebao napustiti argentinsko-talijanski napadač Ignacio Bailone koji je u Hrvatsku stigao početkom godine, no nije se nametnuo. U 12 utakmica za Narančaste nije se upisao u listu strijelaca.



Tagovi

NK ŠibenikAntonio JakolišMarin Jakoliš

Ostale Vijesti