REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Branko Ivanković preuzima Kinu! Predstavljanje dogovoreno u nedjelju

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.02.24. | 15:34

Tamošnji mediji tvrde da je sve riješeno

Donedavni izbonik Omana i hrvatski strateg Branko Ivanković nije dugo bio bez posla. Nakon što s Omanom nije prošao skupinu Azijskog kupa, postat će novi izbornik kineske reprezentacije, javljaju kineski mediji!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Očekuje se da će CFA službeno objaviti zapošljavanje nekdašanjeg trenera Dinama prije nedjeljnog kineskog Superkupa. Ivanković je trenutno na pregovorima u Pekingu, no očekuje se da će stvar biti ubrzo riješena.

Inače, ranije je Ivanković bio trener Shandong Lunenga od 2009. do 2011. godine, tako da mu kineska avantura neće biti pretjerana novost.

Kina će Ivankoviću biti treća reprezentacija koju će voditi u karijeri, ankon što je ranije vodio spomenuti Oman, a prije toga od 2002. - 2006. Iran.

S Kinom će Ivanković probati doći do SP-a 2026. godine, što bi im nakon 2002. godine bio tek drugi nastup na Mundijalu. Trenutno su trećeplasirani u skupini C drugog kruga kvalifikacija i još ih čekaju susreti s nominalno najlakšim suparnikom - Singapurom.

Ostvarili se ovaj dogovor, Hrvatska će imati dva izbornika na klupama najmnogoljudnijih zemalja na svijetu - Ivanković na Kininoj, a Igor Štimac na Indijinoj. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Branko IvankovićKinaOman

Ostale Vijesti