REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Branič Srbije koji je jako razočarao na SP-u već zimus radi transfer iz Serie A u Premier ligu?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.12.22. | 17:26

Ako su gledali utakmice Srbije u Kataru, upitno je na temelju čega je londonska momčad reaktivirala svoj interes za njegovim uslugama…

Srpska nogometna reprezentacija se pognutih glava vratila iz Katara. Na Svjetsko prvenstvo ispraćeni su s velikim očekivanjima, a na kraju su uspjeli osvojiti tek jedan bod što im je, jasno, bilo nedovoljno da bi prošli grupnu fazu. Prvo ih je svladao Brazil, zatim su prokockali vodstvo od 3:1 protiv Kameruna te su u konačnici osvojili samo bod (3:3), da bi ih onda još i Švicarska pobijedila rezultatom 3:2, s tim da je isti mogao biti puno veći. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati igrači koji su zaradili pozitivnu ocjenu, a jedan od njih sigurno nije stoper Fiorentine Nikola Milenković koji je bio jedan od najslabijih igrača Orlova na ovom SP-u.

Milenković je zaradio status tragičara protiv Kameruna nakon što je dvaput zakasnio s namještanjem offside zamke, protiv Švicarske je odigrao još jednu ispodprosječnu utakmicu, dok je protiv Brazila dobar bio svega u prvih 45 minuta. U dresu Viola je veoma dobar, ali posljednje vrijeme u dresu Srbije igra veoma loše. No, usprkos veoma lošim izvedbama na SP-u, Milenković bi ove zime mogao napraviti transfer u Premier ligu, jer ako je vjerovati natipisima talijanskih medija, 25-godišnjeg stopera bi rado u svojim redovima vidio David Moyes.

Kurt Zouma otpao je za drugi dio sezone te Čekićari moraju tražiti pojačanja u posljednjoj liniji. Milenković je bio na njihovom radaru još ljetos, ali se on u konačnici odlučio ostati u Firenci te potpisati novi petogodišnji ugovor. Izgleda kako je Milenkoviću veoma lijepo u Italiji, ove sezone je bio jedan od boljih igrača Viola, ali ako Čekićari pošalju ponudu koja će zadovoljiti klupske čelnike, on bi već na zimu mogao preseliti u englesku metropolu.

Njegova tržišna vrijednost iznosi 20 milijuna eura te bi ga čelni ljudi Fiorentine teško pustili za iznos manji od navedenog. Zna se kako Englezi nemaju problema s plaćanjem visokih odšteta, ali ako su gledali Milenkovićeve predstave u Kataru, sigurno će pokušati dobiti neki ‘sconto’.

Zasad engleska momčad nije poslala nikakvu službenu ponudu, ali nije nemoguće da to naprave u narednim tjednima. No, on nije jedini kojeg bi voljeli dovesti, jer spominje se još Poljak Jakub Kiwior koji je, za razliku od Milenkovića, na ovom SP-u ostavio veoma dobar dojam te bi on mogao biti poprilično jeftinija opcija od srpskog braniča.

Što će se sve događati ovog siječnja teško je previdjeti, ali izgleda kako su Čekićari čvrsto odlučili dovesti novog stopera. Sad, hoće li to biti Milenković, Kiwior ili netko treći, tek treba vidjeti… (rv)


Tagovi

Nikola MilenkovićWest HamZimski prijelazni rokFiorentina

Ostale Vijesti