Božica se vratila iz mrtvih, preokrenula dva gola zaostatka i trasirala Dami put prema tituli (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.06.20. | 23:40

Kakva utakmica!

Fenomenalnu utakmicu gledali smo u 27. kolu Serie A gdje je četvrtoplasriana Atalanta ugostila drugoplasirani Lazio, koji je do sada puhao za vratom vodećem Juventusu. Mogli su se Rimljani vratiti na bod zaostatka od 'sjeveraca', imali su vodstvo od dva gola razlike, ali fenomenalna momčad Gian Piera Gasperinija preokrenula je stvar i upisala pobjedu 3:2, čime je trasirala put Staroj dami do nove titule.

Nakon malo više od deset minuta stvari po 'La Deu' nisu izgledale najbolje, štoviše. Prvo ih je u petoj minuti Lazio iskontrirao te je Marten De Roon nespretno pospremio loptu u svoju mrežu.

Nisu se domaćini ni oporavili, a semafor je pokazivao 0:2. Fantastičan zgoditak s distance postigao je Sergej Milinković-Savić.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/5r4OJ" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/21KG3" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Dvije kontre i dva gola - to je bilo praktički sve što smo vidjeli od 'lazijala' u cijeloj utakmici jer su ostatkom utakmice Bergamljani diktirali tempo, nizali prilike i igrali iznimno atraktivan nogomet.

Odvažan pristup urodio je plodom još u prvom poluvremenu jer je Robin Gosens nakon ubačaja Hateboera snažno pogodio glavom i poentirao za 1:2 do predaha.

U nastavku smo gledali 'viktoriju' na polovici gostiju, gosti su se povukli u bunker i prijetili iz rijetkih kontri, dok je Atalanta išla preko Malinovskog, Zapate i Gomeza, trudivši se probiti bunker i doći do izjednačenja.

U konačnici, to je i uspjela. Igrala se 66. minuta kada je Ruslan Malinovsky primio loptu na dvadesetak metara od gola, namijestio se na ljevicu i fantastičnom "bombom" rasparao mrežu Strakoshe.

Potom je Gasperinijeva družina još odlučnije krenula po preokret, u posljednjih petnaestak minuta ušao je i Josip Iličić koji je odmah zakuhao vrlo neugodnu situaciju po trupe Simonea Inzaghija. Izborio je korner iz kojega je na kraju Palomino glavom pogodio za veliki preokret i pobjedu 3:2.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/y317J" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/kW14E" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/l204z" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Dodajmo da hrvatski reprezentativac Mario Pašalić nije bio u zapisniku zbog odrađivanja suspenzija žutih kartona, a Boško Šutalo je prosijedio utakmicu na klupi pobjedničke momčadi.

Ovom pobjedom, 'Božica' je zacementirala četvrto mjesto sa šest bodova prednosti nad Romom koja je večeras pobijedila Sampdoriju (2:1), uz četiri boda manje od trećeplasiranog Intera.

Puno važnije, borba za scudetto vjerojatno je okončana večeras u Bergamu jer Lazio sada zaostaje za vodećim Juventusom četiri boda, četiri previše za klub statusa Stare dame.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Robin GosensSergej Milinković-Savić

Ostale Vijesti