Boysi u Slavonskom Brodu vodili Dinamo do pobjede, Eduardo zabio šest golova

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.03.18. | 10:08

Favoriti uvjerljivi.

U utorak i srijedu odigrano je 15. kolo 1.HMNL. Pobjede su ostvarili četiri najbolje plasirane momčadi prvenstva, a Crnica i Osijek važnim su se gostujućim pobjedama približili doigravanju.

Futsal Dinamo zadržao je prvo mjesto svladavši Brod 035 u Slavonskom Brodu s 4:2. Brođani su prilično neugodna domaćinska momčad i ova pobjeda je od iznimno velike važnosti za Dinamo koji je na tribinama dvorane u Slavonskom Bordu imao veliku i vrlo glasnu podršku slavonskih Bad Blue Boysa.

Brođani su poveli pogotkom Almedina Bundavice u 10., no Dinamo je preko Hrvoja Penave do poluvremena izjednačio. Plavi su u nastavku utakmice dvama pogocima Kristijana Grbeše i jednim Kanjuha došli do prednosti od 4:1, a konačni rezultat postavio je golman Broda Darko Milanović.

Split je s istim rezultatom svladao Square u Dubrovniku. Bijeli su do poluvremena već imali veliku prednost od 3:0, pogocima Josipa Sutona i dva puta Ante Ćorluke. Na 4:0 Split je došao autogolom Alena Turuka, a Square je ublažio poraz pogocima Hrvoja Cvjetkovića u posljednjih šest minuta dvoboja.

Uvjerljivo je bilo i Novo Vrijeme Apfel na gostovanju kod Albone Potpićan. Makarani su slavili 7:3, a apsolutni junak dvoboja bio je Brazilac Eduardo koji je zabio čak šest pogodaka. Dudu je doveo Makarane u vodstvo, no Albona do poluvremena preokreće i na odmor se odlazi s prednosti domaćina od 2:1.

Novo Vrijeme je do 29. ponovno došlo u prednost, ali Igor Beli svojim drugim pogotkom u 32. pogađa za 3:3. Albona Potpićan je držala bod do 36., ali je u posljednje četiri minute Eduardo zabio isto toliko pogotka, od čega tri u jednoj minuti, i odveo svoju momčad do važne pobjede.

Pobjedu je upisao i Vrgorac, na domaćem terenu protiv aktualnog prvaka Nacionala (3:1). Junak dvoboja bio je Luka Suton koji je zabio dva pogotka, a jedan je zabio Ante Kraljević. Jedini pogodak za Nacional zabio je Ivan Jurišić.

Crnica i Osijek upisali su gostujuće pobjede u Zagrebu i skočili na 5., odnosno 6. mjesto. Crnica je s 5:1 bila bolja od Uspinjače, a Osijek sa 7:5 od Alumnusa. Osiječani su poveli pogotkom Andreja Pandurevića (na kraju upisao hat-trick) u prvoj minuti i nisu ispuštali prednost do same završnice.

1.HMNL, 15. kolo:

Brod 035 – Futsal Dinamo 2:4
Square – Split Tommy 2:4
Albona Potpićan – Novo Vrijeme Apfel 3:7
Vrgorac – Nacional 3:1
Uspinjača – Crnica 1:5
Alumnus – Osijek Kelme 5:7

(Foto: Futsal Dinamo)

 


Tagovi

Crnica ŠibenikAlumnusUspinjačaOsijek KelmeNacionalMNK VrgoracAlbona PotpićanNovo Vrijeme ApfelMNK SquareSplit TommyBrod 035Futsal Dinamo1. HMNLFutsal

Ostale Vijesti