Slavko Midzor
Slavko Midzor

Boysi traže izmjenu Dinamovog statuta, u suprotnom spremaju prosvjedne akcije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 11:33

I dalje se nastavljaju bitke u Dinamu...

Bad Blue Boysi su na svojoj službenoj stranici objavili poduže priopćenje. U njemu kažu da su Dinamu poslali svoje zahtjeve i žele da oni čim prije budu ispunjeni kako ne bi bilo drugih posljedica.

Kažu da je dio članova kluba jučer nadležnim tijelima dostavio člansko upozorenje u kojem su navedeni njihovi minimalni zahtjevi za koje očekuju da budu ispunjeni u najkraćem mogućem roku. Ne bude li tako, pokrenuti će niz prosvjednih akcija sve do ispunjenja njihovog cilja i izmjena klupskog Statuta.

"Obraćamo vam se da pokrenemo sporna pitanja sa zahtjevom da nam pozitivno odgovorite na upozorenje, s obzirom na višegodišnju situaciju sa zakonima neusklađenog rada GNK Dinamo koja je kulminirala trenutnim javnim obračunima i dokumentiranim javnim međusobnim optužbama za nelegalnosti manjine članstva koja ima vlast oko nadležnosti i funkcioniranja kluba, kojima se narušava ugled i sigurnost sadašnjeg i budućeg legalnog poslovanja kluba", pišu Boysi u podužem elaboratu.

Dodaju:

"Najkraće: potpuno je neprihvatljivo, kroz više godina je rezultiralo pravnom nesigurnošću i štetom po klub, a suprotno prisilnom zakonskom načelu demokratskog ustroja pa i odredbama Statuta u čl. 15., da u takvom sustavu čak i kandidiranja za skupštinu udruge kakav predviđa čl. 31 Statuta i drugi, od prava na bilo kakav aktivni izbor svojih predstavnika bude isključeno 9/10 članstva, tj. da skupštinari u zatvorenom krugu biraju sami sebe i druga tijela, umjesto da to pravo imaju svi članovi. Jednako i da članovi skupštine budu osobe koje nitko na to mjesto nije izabrao, po izmišljenom načelu “zasluga” poput 8 povjerenika, jer to onda mogu biti i druge, možda i važnije, nasumične zasluge, bez da se radi od članova izabranim predstavnicima. Neprihvatljivo je i da listu kandidata odobrava i sastavlja Izvršni odbor, jednako kao i da tih svega nekoliko desetaka članova koji uopće sudjeluju u bilo kakvim izborima na kraju biraju jedni druge. Činjenica kako “Skupštinu čini 80 članova koje na prijedlog Izvršnog odbora biraju članovi Skupštine starog saziva.”, te da u razradi te odredbe većina tih članova skupštine nije demokratski niti kandidirana niti birana, u suprotnosti je ne samo s čl. 15. samog Statuta, i ne samo što sprječava nove članove da sudjeluju u kandidiranju ili ikakvom pa i tom nedemokratskom biranju tijela udruge – već je i u potpunosti u suprotnosti s čl. 16.i 8. Zakona o udrugama."

Cijelo priopćenje pročitajte OVDJE.


Tagovi

Bad Blue BoysDinamo Zagreb

Ostale Vijesti