Doncic, Brown, Tautm @Reuters
Doncic, Brown, Tautm @Reuters

Boston i Dallas prošli u konferencijska finala, Celticsi slave Williamsa, Mavsi se rugaju Bookeru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 16.05.22. | 09:11

Fenomenalna večer u kojima su mnogi iznenađeni konačnim ishodom…

Game 7 nešto je što svaki sportski fanatik obožava čuti, a baš smo njih imali prilike gledati s nedjelje na ponedjeljak. Prvo su na parket izašli prošlosezonski prvaci Bucksi i jedni od favorita za naslov Boston Celticsi, a iako je Giannis pokazao da bi – ako ovako nastavi i ako ga ozljede zaobiđu – mogao jednog dana ući među 10 najvećih svih vremena, on sam nije bio dovoljan da bi se porazio Boston.

Udoka je sjajan trener, čitao je sve što Bucksi žele raditi kao da je riječ o lektiri u srednjoj školi, a njegova momčad na kraju je slavila rezultatom 109:81. Popularni Blowout u TD Gardenu, Bucksi su bili slomljeni, a kako su odigrali drugo poluvrijeme utakmice najbolje ocrtava podatak da su u nastavku zabili ukupno 38 poena. Nadalje, važno je istaknuti, gosti su toliko cigli ispucali jučer da su mogli još jednu dvoranu u Bostonu sagraditi. Naime, za tri poena su šutirali 4/33, što je mizernih 12.1 posto. Izuzev Giannisa, svi ostali bili su iznimno loši. Holidayovih 21 ne bi smjelo nikoga prevariti, Jrue je odigrao jednu jako lošu utakmicu, a Giannis bi nakon ove utakmice mogao od GM-a tražiti da se na ljeto malo razmrda svlačionica. S nekoliko trejdova, naravno…


Kod domaćina, ponovno su odlični bili Tatum i Brown, Smart je igrao pametno, ali heroj utakmice je Grant Williams. On je dogurao do 27 poena, a trice je gađao 7/18. Ni sam ne zna koliko je osobnih rekorda skinuo, ali njegova sjajna večer gurnula je Boston prema konferencijskom finalu gdje će odmjeriti snage s Miamijem. Prva i druga momčad Istočne konferencije u finalu, spektakl je zagarantiran!


„Šutevi koje inače zabijam danas nisu ulazili. To je košarka, to je sport. Nekad pobijediš, nekad izgubiš, s tim jednostavno moramo živjeti“, razočarano je prozborio Giannis.

Udoka poslije utakmice nije krio oduševljenje.

„Ovo je zbog čega igramo košarku! Evo zašto smo se trudili do kraja sezone, zašto smo htjeli prednost domaćeg terena. Ako vjerujete u košarkaške bogove, takve stvari su važne.“

Spomenimo kako je poslije utakmice Rudy Gobert tvitnuo kako očekuje od Bostona da osvoje naslov ove sezone, a fenomenalnoj publici u TD Gardenu i gradu sporta Bostonu poslije utakmice odali su počast mnoge slavne osobe.

Ako ste mislili da je tu kraj sjajnoj košarci – Luka se s tim ne slaže!

Osobno je shvatio riječi Devina Bookera, koji je nakon jednog faula uz osmjeh dodao da je to 'Lukin specijal'. Čuo je to Slovenac, prihvatio njegove riječi, pa onda praktički sam poslao najbolju momčad regularnog dijela sezone na godišnji odmor i ljetovanje.

Usprkos svim očekivanjima, Luka Dončić i Dallas Mavericksi su svladali Phoenix s ogromnih 123:90! Naravno, Dirk je bio u dvorani, nije mogao nego potrčati prema Luki i zagrliti ga poslije utakmice, jer slovenski playmaker ne samo da je odigrao sjajnu utakmicu (35 poena, 10 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene lopte) već je još jednom pokazao svima koji su sumnjali da je on ne samo budućnost, već i sadašnjost NBA lige.


Goran Dragić, Patrick Mahomes i Toni Kroos su se oduševljavali slovenskom playu na Twitteru, s tim da se svakako ne smije zaboraviti spomenuti ni Spencera Dinwiddiea koji je odigrao fenomenalnu utakmicu s 30 poena (šut iz igre 11/15), 3 skoka i 2 asistencije.

Inače, evo jedne zanimljive opaske koja mnogima prolazi ispod radara. Sunsi su 2018. godine angažirali Kokoškova, da bi onda mjesec dana od njegovog imenovanja na NBA draftu propustili uzeti Dončića. Kokoškov danas radi za Maverickse kao dio trenerskog osoblja…

Inače, Luka i Spencer postali su prvi suigrači od Shaqa i Kobea koji su u Game 7 zabili svaki po 30+ poena.

O utakmici, ne treba previše. Sunsi su u jednom trenutku gubili 46 razlike, a ukupno su u prvom poluvremenu zabili 27 poena. Ukupno u prvom poluvremenu, ponavljamo. Nakon što se na predah otišlo s +30, u nastavku se samo odradio posao, a Lukine riječi kako se 'svi prave snažni kad vode' sad su dobile dodatnu dimenziju.

U konferencijskom finalu Dallas će se suočiti s GSW-om.

NBA, 16. svibnja

Istočna konferencija, polufinale

Boston – Milwaukee 109:81 (4:3 u seriji)

Zapadna konferencija, polufinale

Phoenix – Dallas 90:123 (3:4 u seriji)


Tagovi

Boston CelticsDallas MavericksGiannis AntetokounmpoDevin BookerShaquille O'NealKobe BryantLuka Dončić

Ostale Vijesti