Ljubičić je zaradio mnoge komplimente nakon prve dvije utakmice. Matija Habljak/Pixsell
Ljubičić je zaradio mnoge komplimente nakon prve dvije utakmice. Matija Habljak/Pixsell

Boško Šutalo sigurno propušta Superkup, Ljubičić sve oduševio, čeka se rasplet priče oko Brkljače

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 30.06.22. | 15:39

Dinamo je dosad napustilo 18 igrača, ali iz Slovenije je otišao samo Franjić. Priča o dolascima malo je zamrla, spominje se tek Brkljača kojemu je istekao ugovor s Hajdukom. Hoće li petak biti dan koji će mu promijeniti karijeru?

Nakon što je u utorak prijepodne Ante Čačić 'nagazio' svoje igrače (kažu da je to bio najteži trening dosad na pripremama), a onda su navečer igrali i protiv Nafte, srijeda je bila gotovo slobodna. Poneko rastezanje i trčanje u šumi, skoro da se i ne piše kao trening. Četvrtak je opet donio dva treninga, petak prijepodnevni trening i zadnju utakmicu u Sloveniji, protiv Spartaka iz Trnave (18 sati, YouTube). Tako rade 'dinamovci' u Sloveniji, uz velike vrućine. Ne pamtimo da su ikad, svih ovih godina koliko dolaze u Moravske toplice, temperature bile tako visoke. U srijedu navečer nastala je mala strka na terasi Dinamova hotela, stigla je informacija da je nedaleko Moravskih toplica krenula oluja s tučom, auti su se skrivali u garažu. Ali, očito je ciklona promijenila rutu, osvježenje je potpuno izostalo. Tuča pogotovo.

A što se momčadi tiče, Čačić na treninzima ima 32 imena, 28 igrača i četvoricu vratara.

"Puno nas je, baš nas je puno" - čuli smo više puta iz više usta, uostalom, to je mantra koju i sam Ante Čačić ponavlja već dugo. 

Inače, gotovo svi su u 'full treningu', nedostaju tek dvojica. Marko Bulat tek puni pluća i mišiće trčanjem nakon teške ozljede, loma noge, a sa strane po posebnom programu trenira i Boško Šutalo. Dinamovo skupo pojačanje iz Serie A još nije počelo trenirati loptom i raditi što i ostali, operacija trbušnog zida prije nešto više od mjeseca dana usporila ga je na ovim pripremama. No, nije to bilo neplanirano, Boška Šutala ta je ozljeda dulje mučila, ovo ljeto imao je priliku riješiti taj problem i, po svemu sudeći, uspio ga je riješiti. No, sigurno je da neće biti Čačiću na raspolaganju u utakmici Superkupa s Hajdukom, sljedeći je cilj Europa, vidjet ćemo hoće li ga Dinamov trener imati na raspolaganju u dvobojima protiv Shkupija ili Lincoln Red Impsa.

Ostala dvojica pojačanja već su se pokazali u pripremnim utakmicama, Josip Drmić zabio je gol, Robert Ljubičić u obje utakmice bio jedna do glavnih figura. Iako Ante Čačić rijetko izdvaja pojedince, stekli smo dojam da mu se Ljubičić jako dopao, da je zadovoljan kakvog je igrača dobio. Nametnuo se odmah dečko iz Beča, iako, na tim pozicijama Čačić ima široki arsenal. Ako uzmemo da u prvih 11 ima mjesta samo za trojicu veznjaka i da startnu prednost imaju Ademi, Mišić i Ivanušec, da su tu još Ljubičić, Gojak, Baturina, jednom i Bulat, Tolić, čak i Marin, onda je jasno kolika će biti borba za pozicije baš na tom dijelu terenu.

"Dobar je Ljubičić, možda na prvu djeluje malo lagan, ali je čvrst, konkretan. Bit će pojačanje" – također se moglo čuti u prolazu iz Dinamove delegacije.

Inače, mnoge je među modrima razveselila informacija da je prodaja godišnjih ulaznica krenula odlično, to bi trebalo značiti da će igrači imati i u nadolazećoj sezoni podršku kakvu su imali i u borbi za naslov. Možda je i ta navijačka ljubav, koju su osjetili prošle sezone, jedan od razloga što se vrlo malo u Maksimiru priča o odlaznim transferima. Što ne znači da ih neće biti, to se nikad ne zna, znamo koji igrači su na cijeni na tržištu i koji bi mogli napustiti Maksimir. Premda, dojam je da ovog ljeta neki od njih ne djeluju nimalo zamišljeno niti namršteno, kako je znalo biti, kao da ne bi imali ništa protiv ostanka.

Inače, kad govorimo o odlascima, svakim se danom penje broj igrača koji su ovog ljeta, trajno ili na posudbu, napustili Dinamo. Izbrojali smo ih već 18. Barišić, Duvnjak, Julardžija, Atiemwen, Josipović, Milić, Horkaš, Đurasek, Ćuže, Franjić, Čop, Moubandje, Pinto, Kulenović, Đira, Vasilj, Šaranić, Mamić. Iz Slovenije, zasad, s ovog Čačićevog popisa otišao je tek Bartol Franjić.

Dolasci? Taj je dio trenutno malo zamro, baš zato što Dinamo ima širok kadar, priča o pojačanjima pratit će priču o odlascima.

"A stiže li u Dinamo taj mali Brkljača?", zaustavio nas je jedan Hajdukov navijač, koji se odmara u obližnijim Termama. Inače je iz Maribora, nekad je, kao dijete, živio u Splitu. Prati se i u Sloveniji borba u HNL-u, posebno nadmetanje Dinama i Hajduka. Što se tiče Brkljače, dok sa svih strana nogometnog etera stižu informacije da bi to trebalo 'biti to', svatko je nešto (na)čuo, u Dinamu i dalje šute, nema nikakve službene potvrde. Mladom Brkljači je baš u četvrtak istekao ugovor s Hajdukom, vidjet ćemo što će donijeti petak, hoće li mu doista promijeniti karijeru!? A bila bi to i Dinamova pobjeda nad velikim rivalom...



Tagovi

GNK DinamoRobert LjubičićGermanijak u Sloveniji s DinamomHNLHrvatski Superkuppripreme

Ostale Vijesti