Bosansko-hercegovački reprezentativac kažnjen sa 20 dana neigranja zbog rasističkog ispada

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 22.12.16. | 20:15

Neuobičajena kazna za igrača Lazija...

Igrač rimskog Lazija, Senad Lulić, dobio je kaznu od nogometnog saveza Italije zbog rasističkih komentara na račun Rominog igrača Antonija Rudigera.

Bosansko-hercegovački reprezentativac je kažnjen novčano i zabranom neigranja, ali ne pretjerano – morat će platiti 10 000 eura i neće smjeti zaigrati za Lazio sljedećih 20 dana, što i nije učestala kazna jer nogometni savezi u pravilu kažnjavaju igrače 'utakmicama neigranja', a ne 'danima'. U tih 20 dana spada i zimska stanka, pa će Lulić izostati samo u sljedećem kolu protiv Crotonea.

Podsjetimo, bosansko-hercegovački reprezentativac je u nekoliko navrata nakon 'Derby della Capitale' izvrijeđao Rominog braniča nazvavši ga 'prodavačem čarapa i remenja u Stuttgartu', što je rasistički stereotip u Europi vezan uz tamnopute osobe kao prodavače na ulici.

Iz talijanskog saveza su opravdali ovako blagu kaznu time što su Lulićevu izjavu tretirali samo kao 'štetnu i uvredljivu', ali ne i specifično 'rasističku i diskriminatornu'.

Čini se da osim gledatelja, navijača i ostalih nogometnih 'konzumenata' - ljudi iz vrha talijanskog nogometnog saveza također moraju ponoviti gradivo iz UEFA-inog promo-spota:

 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Senad LulićLazioRomaAntonio Rüdiger

Ostale Vijesti