Borussia se u zadnjem napadu spasila blamaže protiv bivšeg dvojca Hajduka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.08.18. | 07:48

Nekoliko sekundi do senzacije.

Borussia Dortmund na neugodnom je gostovanju kod drugoligaša Greuther Furtha izborila plasman u narednu fazu njemačkog Kupa, ali malo je reći da su to izborili na dramatičan način. 

Do 77. minute momčad iz Dortmunda imala je terensku inicijativu, ali nije to bila ona dominacija kakva se očekivala. Momčad čiju obranu predvodi Mario Maloča, a s klupe njome dirigira Damir Burić, prošle je sezone bila na korak do ispadanja iz 2. Bundeslige, a spasila ih je za tri gola bolja gol razlika od Erzgebirge Auea koji je kao 16. momčad ispao u 3. ligu. Greuther Furth u vodstvo dolazi u spomenutoj 77. minuti preko Sebastiana Ernsta. 

Vodstvo Greuther Furtha stajalo je na semaforu sve do pete minute sudačke nadoknade. Prava opsada domaćeg gola trajala je nekoliko minuta prije nego što je Axel Witsel, povratnik u Europu, matirao Burcherta i donio produžetke svojoj momčadi. Nekoliko sekundi nakon što se krenulo s centra, sudac je svirao kraj regularnog dijela, tako da je Maloču i Burića doslovce 10-ak sekundi dijelilo od prave senzacije.

Očekivalo se da u produžetku domaća momčad padne, prvenstveno jer nisu trkački i fizički na razini druge najskuplje momčadi Njemačke. Međutim, gledali smo gotovo pa ravnopravnih 30 minuta proužetaka, ali u reprizi scenarija iz regularnog dijela susreta, tako je i u sudačkoj nadoknadi drugog produžetka Marco Reus zakucao pod prečku sjajnu povratnu loptu Jadona Sancha. Time se Borussia spasila izvođenja 11-eraca i mogućeg završetka natjecanja u Kupu već na prvoj prepreci.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GxFB4Xsfq9M" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

(foto: Reuters)


Tagovi

DFBnjemački nogometni kup

Ostale Vijesti