Borussia predvođena adolescentima smoždila novajlije iz metropole (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.02.20. | 17:21

U Dormtunudu je sastavljena odlična mlada momčad kojoj se limiti ne znaju.

Borussia Dormtund je svladala Union Berlin s 5:0, te se time vratila na samo dva boda zaostatka iza svojih imenjaka iz Mönchengladbacha, koji su na trećem mjestu. Gosti iz Berlina ostali su na, s obzirom na očekivanja, vrlo dobro 12. mjestu.

U 13. minuti je stiglo vodstvo. Jadon Sancho je na lijevoj strani demonstrirao dobar dio svog nogometnog umijeća prije nego je akcija na trenutak prekinuta. No agresivnim presingom žuto-crnih lopta je ponovno došla u njegove noge, te tada za goste iz glavnog grada nije bilo spada. Englez je našao prostor da u skučenom dijelu šesnaesterca uputi udarac kojim je, uz pomoć ''odbijanca'', pronašao put do mreže.

 

 

U 18. minuti je već 2:0. Korner je izveden s desne strane, a ubačaj na trenutak očišćen. No lopta je došla ponovno do Juliana Brandta na desnoj strani, te ovaj put njegov oštar ubačaj Erling Braut Haaland utrpava u mrežu iz blizine. Nastavak je to odličnog golgeterskog učinka Norvežanina, od prvog trenutka kada je obuka žuti dres.

 

 

U drugom poluvremenu kratko zatišje, ali samo do 68. minute. Tada Haaland biva gurnut u stopostotnu priliku, zaobilazi vratara Gikiewicza, no on ga ruši. Uz sumnje u validnost najstrože kazne, loptu je uzeo kapetan Marco Reus i digao rezultat na 3:0.

 

 

Već u 70. je 4:0. Odlična akcija po lijevoj strani Haalanda i Sancha rezultirala je time da je potonji pred samim golom pronašao belgijskog internacionalca Axela Witsela, koji smireno plasira loptu pod samu prečku. Također, Sancho je postao prvi u Bundesligi koji je prije svog 20. rođendana došao do brojke od 25 asistencija.

 

 

76. minuta donijela je još jednu lijepu akciju po istoj toj lijevoj strani. Sancho je dao u kazneni prostor za Brandta, on lijepo petom ostavlja za Haalanda koji puca ljevicom silovito, ali poprilično po sredini gola. Ipak, lopta je nekako našla put ispod gostujućeg vratara do mreže.

 

 

Bundesliga 20. kolo, rezultati:

Augsburg – Werder Bremen 2:1 (Niederlechner 67', Vargas 82'/ Jedvaj(AG) 23')

Borussia Dortmund – Union Berlin 5:0 (Sancho 13', Haaland 18', 76', Reus(11m) 68', Witsel 70', )

Fortuna Düsseldorf – Eintracht Frankfurt 1:1 /(Ayhan 78'/ Chandler 90+3')

Hoffenheim – Bayer Leverkusen 2:1 (Kramarić 23', Skov 66'/ Diaby 11')

Mainz – Bayern 1:3 (St. Juste 45'/ Lewandowski 8', Müller 14', Alcantara 26')

 

Kasnije:

RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Julian BrandtAxel WitselMarco ReusJadon SanchoErling HaalandBundesligaBorussia DortmundUnion Berlin

Ostale Vijesti