Borussia greškama prosula bodove u golijadi derbija, Sancho srušio rekord star 51 godinu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.12.19. | 22:17

Uživali smo u odličnom derbiju u kojem smo vidjeli čak šest golova.

Najjača utakmica 16. kola Bundeslige između Borussije Dormtund i RB Leipziga, blago rečeno, nije razočarala. Utakmica je završila 3:3, a nogometni zaljubljenici mogli su uživati u lijepom nogometu.

U odličnom derbiju Borussia je izdominirala prvo poluvrijeme. 23. je minuta, Portugalac Rafael Guerreiro s lijeve je strane kratko dao loptu do Juliana Weigla, a 24-godišnjak je potegao s nekih 25 metara hrabro iskosa. Jak i nizak udarac vratar Peter Gulacsi nije uspio iskontrolirati, te je najveći krivac za vodstvo domaćina.

 

 

2:0 je svega 11 minuta kasnije. Jadon Sancho s lijeve je strane ušao u kazneni prostor i dao kratku loptu do Juliana Brandta. Plavokosi fantazist odlično se snašao, i nakon primanja i okreta lijepo riješio svog čuvara, nakon čega je rutinski spremio loptu u kut protivničkog gola. 2:0 u 34. minuti. Ovo je 23. asistencija Sancha, te je u ovoj sezone u tom segmentu najbolji u ligama Petice.

 

 

U drugom poluvremenu BVB je prosuo izgrađeno vodstvo u svega šest minuta. Vrlo brzo nakon povratka s pauze, u 47., golman Roman Burki je izišao iz svog prostora kako bi glavom ispucao jednu prejako poslanu loptu. Međutim, krivo je procijenio, tek ju je uspio okrznuti, te se ona spustila u ovom trenutku vjerojatno najboljem njemačkom napadaču Timu Werneru idealno za gurnuti je u nebranjenu mrežu.

 

 

52. minuta donijela je poništen gol Marcela Halstenberga radi zaleđa, koje je utvrđeno posredstvom VAR-a. No već u 53. izjednačenje. Strijelac drugog gola za Borussiju Brandt ovog puta radi kardinalnu pogrešku, te u nastojanju da loptu vrati sigurno svojoj zadnjoj liniji, dodaje je ravno u noge Werneru. 23-godišnjak taj poklon ne propušta, zaobilazi Burkija, te izjednačuje na 2:2. Leipzig je vratio utakmicu na početak ''ni orao ni kopao''.

 

 

Ipak, ''žuto-crni'' ekspresno vraćaju vodstvo. 55. je minuta, domaćini odlično kombiniraju po desnoj strani, te na koncu kapetan Marco Reus daje u sredinu za Sancha koji, nakon malo namještanja, ostavlja Gulacsija bez promila šanse. 3:2 je na 35 minuta do kraja utakmice, a mladi je Englez sa 19 godina i 267 dana najmlađi igrač ikad koji je postigao 22 gola u Bundesligi, čime je ''prešišao'' Horsta Köppelsa 1968. koji je to postigao samo dva dana mlađi.

 

 

U 71. minuti Borussijin dragulj Sancho izlazi radi ozljede. Navijači se nadaju da ona nije ozbiljnije ozljede, a umjesto njega je ušao Lukasz Piszczek.

U 78. minuti novi šok. Francuz Dayot Upamecano dao je fantastičnu visoku loptu u sam šesnaesterac, a na nju je prvi stigao još jedan francuski igrač, branič Nordi Mukiele. Njegov pokušaj odbija Burki, ali na odbijancu je prvi Čeh Patrick Schick, koji je ušao u 62. minuti umjesto danskog reprezentativca Yussufa Poulsena.

 

 

Utakmica je završila podjelom bodova. Leizig je prvi sa 34 boda, ali i utakmicom više od Borussije Mönchengladbach koja ima 31. Bod manje imaju večerasšnji domaćini na trećem mjestu. Prati ih Schalke na četvrtom mjestu s 28, ali također utakmicom manje.

 

Bundesliga 16. kolo, rezultati:

Werder Bremen – Mainz 0:5 (Quasion 10', 19', 38', Pavlenka 15'(AG), Mateta 81')

Augsburg – Fortuna Düsseldorf 3:0 (Max 32', 72', Jedvaj 61')

Borussia Dortmund – RB Leipzig 3:3 (Weigl 23', Brandt 34', Sancho 55'/ Werner 47', 53', Schick 78')

Union Berlin – Hoffenheim 0:2 (Bebou 56', Baumgartner 90+1')

 

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Marcel HalstenbergNordi MukieleRoman BürkiPeter GulacsiJulian WeiglJulian BrandtJadon SanchoTimo WernerDerbiBundesligaRB LeipzigBorussia Dortmund

Ostale Vijesti