REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

Borussia bez problema protiv Uniona, Guerreiro golčinom raspametio navijače (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.09.21. | 19:05

U strijelce se, naravno, upisao i Haaland

Nakon što je Bayer Leverkusen u prvoj utakmici dana s 3:1 porazio Stuttgart, 5. kolo Bundeslige nastavljeno je utakmicom Borussije Dortmund i berlinskog Uniona na Signal Iduni Park. Domaćini su na kraju slavili rezultatom 4:2 i tako stigli do sva tri boda.

Prvi pogodak BVB je zabio već u 10. minuti. I to kakav. Donyell Malen donio je loptu do lijeve strane ruba kaznenog prostora gostiju, dodavanje se odbilo do Raphaela Guerreira, a Portugalac opalio i raspametio domaće navijače. Sjajnim je udarcem naciljao te pogodio rašlje protivničkog gola.

Sjajan pogodak Guerreira pogledajte OVDJE.

S obzirom na to koliko zabija, u zadnje je vrijeme čudno kad se na listu strijelaca ne upiše Erling Haaland. Nema razloga za čuđenjem, jer norveški je napadač prednost udvostručio u 24. minuti. Akcija je ponovno krenula od Malena, preko sredine terena došla na drugu stranu do Thomasa Meuniera, Belgijac pogledao tko je u kaznenom prostoru i centaršutom pronašao glavu Haalanda.

Pogodak Haalanda pogledajte OVDJE.

U 52., Borussia je s više igrača krenula u napad, potegnuo je Jude Bellingham, pasom sa svoje desne strane našao kapetana Marca Reusa, iskusni Nijemac pokušao dodati Haalandu, ali lopta se odbila od kapetana Uniona Marvina Friedricha i ušla u mrežu.

Autogol Friedricha pogledajte OVDJE.

Pet minuta kasnije, kazneni udarac za Union. Kevin Behrens bio je pred golom Dortmunda brži od Axela Witsela, koji ga je srušio i gostima dao priliku za gol. Najstrožu kaznu realizirao je Max Kruse.

Pogodak Krusea s 11 metara pogledajte OVDJE.

Ne odustaje Union, napadaju te uskoro dolaze i do drugog zgoditka. Niko Giesselmann izveo je udarac iz kuta u 80., a na pravom se mjestu našao Andreas Voglsammer i goste doveo na gol zaostatka.

Pogodak Voglsammera pogledajte OVDJE.

Da domaćini do zadnje minute ne strepe za sva tri boda svojim se drugim pogotkom pobrinuo Haalandv u 83. minuti. Dobio je asistenciju preko cijelog terena, idealno ga je uposlio Mats Hummels, a mladi napadač zahvalio jednako atraktivnim golom s ruba šesnaesterca.

Drugi pogodak Haalanda pogledajte OVDJE.

Spomenimo i kako je u igru u 89. minuti umjesto Hummelsa ušao hrvatski stoper Marin Pongračić.

BUNDESLIGA, REZULTATI:

A. Bielefeld – Hoffenheim 0:0

Augsburg – B. Monchengladbach 1:0

Bayern – Bochum 7:0

Mainz – Freiburg 0:0

Koln - RB Leipzig 1:1

Stuttgart - Bayer Leverkusen 1:3

Borussia Dortmund - Union Berlin 4:2



Tagovi

NjemačkaBundesligaBorussia DortmundUnion BerlinRaphael GuerreiroErling HaalandMax Kruse

Ostale Vijesti