Bore se za ostanak u 2. ligi, a doveli su tipa koji je u Premiershipu zabio više od Ronalda, Torresa i Bergkampa!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.02.15. | 10:47

Engleski drugoligaš Reading doveo je zanimljivo pojačanje na kraju zimskog prijelaznog roka.

Reading se nakon 28 kola nalazi na 16. mjestu Championshipa. Budući da se ima za igrati još 18 utakmica, vrlo je vjerojatno da ih čeka borba za očuvanje drugoligaškog statusa, jer prednost od sedam bodova u odnosu na zonu ispadanja ne čini se pretjerano velikom.

Momčad sa Madejski stadiona ove sezone najviše muka ima s realizacijom. Zabili su 33 gola, tek nešto više od jednog u prosjeku po utakmici. Najbolji strijelac je Irac Simon Cox s osam pogodaka, a potpuno je podbacio najpoznatiji, Rus Pavel Pogrebnjak, koji je nastupio na 14 utakmica i poentirao samo dva puta. Da stvar bude gora, Reading je nedavno ostao bez Glena Murraya, također strijelca osam golova, koji je preselio u premierligaški Crystal Palace.

Zato je menadžer Steve Clarke od čelnika zatražio novog napadača, a oni su ispunili njegov zahtjev i doveli mu iskusno ime. U Reading je besplatno stigao Yakubu Aiyegbeni. Nigerijac kojem su 32 godine posljednje tri sezone proveo je van Otoka. Igrao je u Kini, a lani nešto malo i u Kataru.

Upitno je stoga u kakvom je stanju, no navijači Readinga nadaju se da može podsjetiti na svoje najbolje dane. Gotovo punih deset godina Yakubu je zabijao u Premiershipu za razne klubove (Portsmouth, Middlesbrough, Everton, Blackburn). Čak šest puta završavao je sezonu u elitnom rangu s dvoznamenkastim brojem golova, a najbolja mu je bila kampanja 2011/2012, kada je u dresu Blackburn Roversa postigao 17 pogodaka.

U karijeri je napravio nekoliko transfera vrijednih kombinirano oko 30 milijuna eura, te postigao više golova u Premiershipu od (bivših) zvijezda kao što su Cristiano Ronaldo, Fernando Torres, Dennis Bergkamp... Ukupno 95 komada, isto koliko i veliki Ruud van Nistelrooy

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Action Images)


Tagovi

Yakubu AiyegbeniReadingEvertonPortsmouthMiddlesbroughBlackburnprijelazni rok

Ostale Vijesti