Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Borbeno, ali bez golova: Istra 1961 preživjela igrača manje, Varaždinu samo bod

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 16.04.23. | 16:49

Iako nismo vidjeli nijedak pogodak, uzbuđenja na sjeveru Hrvatske nije nedostajalo.

U prvoj utakmici nedjeljnog rasporeda, ljubitelji HNL-a ostali su uskraćeni za golove, ali ne i za uzbudljivih nešto više od 90 minuta. Varaždin i Istra 1961 borili su se za preuzimanje 3. mjesta, obje su momčadi imale nekoliko sjajnih prilika da dođu do punog plijena, ali nepreciznost, kao i sjajna izdanja Zelenike i Majkića, glavni su krivci što će Osijek posljednju utakmicu kola i dalje dočekati na 3. mjestu, barem na diobi s Varaždinom. Utakmicu na Gradskom stadionu obilježio je VAR, koji je poništio kazneni udarac domaćinu i crveni karton mladog debitanta u pulskom sastavu. Iako su imali igrača više, Varaždinci su tada odigrali najlošiji period utakmice i gosti su zasluženo stigli do vrijednog boda.

Trener domaćih Mario Kovačević na teren je od prve minute poslao standardnu postavu predvođenu Teklićem, Drožđekom i Brodićem. Gonzalo Garcia rupu na stoperskoj poziciji zbog izostanaka Majstorovića i Marešića popunio je mladi Iurie Iovu iz Moldove, kojem je to debi u dresu Puljana.

Na prvu ozbiljniju priliku nismo morali dugo čekati. Već u 5. minuti Istra 1961 je zamalo došla do prednosti. Bakrar je poslao oštru loptu u peterac, no obrana domaćih je otklonila opasnost. U 12. minuti, glavni sudac utakmice- Ivan Bebek – pokazao je na kazneni udarac za Varaždin. Boultam je srušio Stanića u kaznenom prostoru, no uključio se VAR koji je pokazao kako je ranije u akciji bilo zaleđe Puclina i time je propala sjajna prilika za domaće. 

Većim dijelom prvog poluvremena gledali smo žestoku borbu na sredini terena, nijedna od momčadi nije se uspjela nametnuti kao dominantniji suparnik. Shodno tome, nije bilo previše izglednih prilika u prvih 45 minuta, a izdvojili smo pokušaj Drožđeka iz slobodnog udarca, kao i dvije prijetnje Bakrara. Prvu je otklonio Zelenika, dok je u drugom navratu domaćine spasio Jelenić koji je očistio opasnost.

Kovačević i Garcia nisu ništa mijenjali tijekom poluvremena, tako da se u nastavak dvoboja ušlo s istim snagama. Igra je bila osjetno bolja, obje momčadi krenule su po pogodak i tri boda. Prva je zaprijetila Istra 1961, nakon ubačaja Kadušića bila je gužva u kaznenom prostoru domaćih, tražilo se igranje rukom Šege, a nakon kratke konzultacije s VAR sobom, Bebek je pokazao da se igra nastavi.

Nedugo zatim, Hujber dva puta u razmaku od tri minute prijeti, no oba puta Oliver Zelenika sigurno brani. A potom pravi sijaset šansi za Varaždince, krenulo je s velikim promašajem Brodića u 62. minuti. Tonio Teklić pogodio ga je „u trepavicu“, Brodić je potpuno neometan s pet metara promašio okvir gola. U 67. minuti korner je izveo Domagoj Drožđek, direktno je pucao na gol, lopta je preletjela Majkića, ali odsjela je na gredi. Odmah u sljedećem napadu,Drožđek je proigrao Brodića, koji je neometan pucao s ruba 16-erca, ali ponovno promašuje cijeli gol. Potom je ponovno Teklić lijepo sve pripremio, ubacio u sredinu za Puclina, koji puca preko gola.

Potpuno je dominirao Varaždin u tom periodu utakmice, a konstantan pritisak na obranu gostiju urodio je prvim ozbiljnijim plodom u 76. minuti. Doduše, ne pogotkom, ali drugim žutim kartonom kojeg je zbog prekršaja na Pilju zaradio Iurie Iovu. Iz slobodnog udarca opasno je zaprijetio Marin Pilj, no lopta je prohujala tik uz lijevu vratnicu.

Iako se očekivalo da će Varaždin s igračem više još jače dominirati, kao da su se ispuhali u prethodnih 20-ak minuta i Istra 1961 je relativno mirno preživjela u preostalom dijelu utakmice. Varaždin nije uspio kreirati nijednu ozbiljniju šansu s igračem više, tako da je Istra 1961 na kraju stigla do zasluženog boda. (I.M.)

Varaždin – Istra 1961 0:0 (0:0)

Strijelci:

Stadion: Gradski stadion, Varaždin

Glavni sudac: Ivan Bebek (Rijeka), pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec), Željko Bučar (Duga Resa), četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb), VAR: Ante Čulina (Zagreb), AVAR: Dario Kolarević (Zagreb), kontrolor suđenja: Igor Pristovnik (Zagreb).

Žuti kartoni: Drožđek, Jelenić (Varaždin), Iovu (Istra 1961)

Crveni karton: Iovu (Istra 1961)

Varaždin (4-3-3): Zelenika – Pellumbi, Urata, Jelenić, Stanić – Puclin (83. Banovec; 86. Belcar), Elezi (61. Pilj), Teklić – Šego (61. Mitrovski), Drožđek (83. Domjanić), Brodić

Istra (4-3-2-1): Majkić – Marin, Galilea, Iovu, Hujber – Mlinar, Caceres, Petrusenko – Boultham (65. Lisica), Kadušić (78. Matheus) - Bakrar (88. Mahmoud)



Tagovi

HNLPrva HNLNK VaraždinIstra 1961

Ostale Vijesti