Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Borba za pozicije u doigravanju: Danas se igra zadnje kolo prvog dijela sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 08:21

Prije posljednjeg kola poznat je jedan par četvrtfinala, momčad koja će igrati kvalifikacije za ostanak i putnik u 2.HMNL.

Prije posljednjeg kola redovnog dijela sezone 1.HMNL zna se već dosta toga. Novo Vrijeme u doigravanje ulazi kao sigurna vodeća momčad prvenstva, a u četvrtfinalu (koje se igra na dvije pobjede) imat će prednost domaćeg terena protiv Osijeka koji je sigurni osmi.

Torcida je sigurna deveta te će protiv tri prvaka drugih liga igrati za ostanak u 1.HMNL, dok će 2.HMNL Jug sljedeće sezone sigurno igrati splitski AFC Universitas koji je uvjerljivi posljednji.

Poznato je i preostalih šest sudionika doigravanja, no još nije poznato s kim će Vrgorac, Olmissum, Square, Futsal Dinamo, Futsal Pula i Crnica igrati.

Prema tome, nakon današnjih pet utakmica, koje se igraju od 20:15, saznat ćemo preostala tri para četvrtfinala.

Najzanimljivija utakmica dana igra se u zagrebačkim Sutinskim vrelima budući da je riječ o izravnom dvoboju suparnika koji se bore za što bolju poziciju u doigravanju. Peti Futsal Dinamo dočekuje drugoplasirani Vrgorac koji ima tek dva boda više. Dinamo bi, dakle, pobjedom preskočio Vrgorac, a u tom slučaju postoji realna mogućnost da Zagrepčani ponovno dočekaju Vrgorčane u četvrtfinalu doigravanja, budući da treći Olmissum dočekuje posljednji Univesitas, a Square gostuje kod devete Torcide koja se ne može maknuti s te pozicije.

Dakle, ako Olmissum i Square opravdaju ulogu favorita i pobijede 'davljenike' iz Splita, a Vrgorac ne svlada Futsal Dinamo u Zagrebu, Olmissum će zbog boljeg međusobnog omjera skočiti na drugo mjesto, a Square će biti treći.

Vrgorac bi s pobjedom u Zagrebu bio siguran drugi. Dinamo bi porazom mogao pasti na šesto mjesto, pod uvjetom da Crnica u Zrinjevcu svlada Osijek koji je sigurni osmi. Šestom mjestu se, pak, nada viceprvak i osvajač Kupa Futsal Pula koja gostuje kod vodećeg Novog Vremena u Makarskoj.

Sve u svemu, danas oko 22 sata saznat ćemo sve parove četvrtfinala čije se prve utakmice igraju 23. i 24. travnja.


 



Tagovi

Prva HMNLFutsalfutsal1.HMNLFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebCrnica ŠibenikAFC UniversitasNovo Vrijeme ApfelMNK OsijekMNK OlmissumOlmissumMNK TorcidaTorcidaMNK SquareMNK VrgoracFutsal Pula

Ostale Vijesti