Igor Soban / Pixsell
Igor Soban / Pixsell

Borba u sredini ljestvice koja ne donosi puno, ali oba trenera traže pobjedu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 08:03

Utakmica se igra s početkom u 18 sati.

Stigli smo do kraja još jedne sezone Hrvatske nogometne lige. Ovog vikenda očekuje nas posljednje, 36. kolo, a iako je prvotno bilo planirano da se sve utakmice igraju u nedjelju u 18 sati, s obzirom na to da su riješene sve dvojbe uoči kraja prvenstva, tako će se utakmice, kako je to i standardno, igrati od petka do nedjelje. Kada kažemo da dvojbi više nema, to znači da su podijeljene sve vize za Europu, kao i to da je Gorica osigurala ostanak ispred Šibenika. Ukratko, zadnje kolo bit će pomalo i revijalno, tek se može promiješati trenutna pozicija neke od momčadi od 3. do 8. mjesta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, to ne znači da će momčadi odigrati bez ikakve želje za pobjedom. Dapače, mnogi treneri naglasili su kako je važno sezonu zaključiti na pravi način. Poručio je to Ivan Leko nakon osvajanja Kupa, a u istom tonu idu i izjave današnjih aktera.

Kolo otvara dvoboj Varaždina i Lokomotive, trenutnih susjeda na ljestvici. Domaćin drži 6. mjesto s 45 bodova, koliko ima i petoplasirana Istra, dok su Lokosi na 7. poziciji s 42 boda. U najavi susreta, trener Varaždinaca Mario Kovačević jasno je naglasio što je cilj u današnjem ogledu.

Htjeli smo da nam ova posljednja utakmica bude susret u kojem ćemo se boriti za Europu, nažalost nismo uspjeli, ali opet s pobjedom osiguravamo petu poziciju na tablici i siguran sam da ćemo dati sve od sebe jer to će biti lijepi uspjeh za Varaždin. Cijelu sezonu smo u gornjem dijelu tablice i sve ćemo učiniti da završimo na tom mjestu”, rekao je Kovačević.

Što se tiče sastavljanja momčadi za današnju utakmicu, strategu Varaždina u odnosu na prošlo kolo ozlijedili su se Kolarić i Jelenić, dok je Pilj zaradio treći žuti karton. Ipak, Kovačevića veseli povratak Šege i Banovca, koji su se vratili u redoviti trenažni proces i konkurirat će za dvoboj.

Gosti s Kajzerice stižu u dobroj formi na sjever Hrvatske. Prvo su remizirali kod Slaven Belupa, da bi u posljednjem kolu bili sigurni protiv Istre 1961 te su na krilima Luke Stojkovića upisali 3-1 pobjedu. Trener Zagrepčana, Silvijo Čabraja, na ovaj gleda prilično ozbiljno i neće dozvoliti nikakvo opuštanje u završnici duge i naporne sezone.

Pred nama je zadnja utakmica. Svakako neće proći, kako neki prognoziraju, u revijalnom tonu. Želimo pobjedom zaključiti sezonu i ostvariti što bolji finalni plasman na tablici! Nakon ove utakmice slijedi odmor, okupljanje momčadi je 14. lipnja”, rekao je Čabraja, koji ne može računati na kartonirane Kačavendu i Kulenovića, dočim je Mersinaj ozlijeđen pa će u zadnju liniju Bubanja.

Današnji susret počet će u 18 sati, a ulaz za posjetitelje će biti besplatan.

U znak zahvale za podršku klubu tijekom cijele ovogodišnje iznimno uspješne sezone NK Varaždin će za posljednju ovosezonsku utakmicu otvoriti tribine Lijevo i Desno za besplatan ulaz svim simpatizerima i navijačima kluba”, objavili su na službenom Facebook profilu NK Varaždin.

Za kraj spomenimo i sudački postavu u sastavu: Glavni sudac: Ante Terzić (Podstrana), pomoćnici: Vice Vidović (Solin), Željko Bučar (Duga Resa) i Martin Turčin (Trsteno). VAR sudac bit će Dario Bel (Osijek), AVAR: Marjan Tomas (Osijek). (I.M.)

Očekivani sastavi:

Varaždin (4-2-3-1)


Lokomotiva (4-2-3-1)




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaNK VaraždinLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti