TOBIAS SCHWARZ/Action Images
TOBIAS SCHWARZ/Action Images

Bomba iz Dortmunda: BVB dovodi hrvatskog stopera, otkup ugovora između 12 i 13 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 16:08

Dogovorena je jednogodišnja posudba, službena objava transfera u naredna 24 sata.

Kao grom iz vedra neba se u njemačkim medijima pojavila vijest da je Marin Pongračić, hrvatski stoper na privremenom radu u Wolfsburgu, na korak od potpisa za njemačkog velikana Borussiju Dortmund.

Pongračić nije bio u zapisniku Wolfsburga za posljednju utakmicu odigranu ovog vikenda u kojoj su Vukovi slavili minimalnim rezultatom protiv RB Leipziga. Zanimljivo, i njegov sunarodnjak Josip Brekalo, na korak je od transfera, s tim da je on najbliži tome da svoj nogometni put nastavi u Villarrealu iako je prethodno snažan interes za njegovim uslugama pokazao Maurizio Sarri i njegov Lazio.

23-godišnji stoper je prve nogometne korake napravio u Bayern Munchenu, a igrao je još za Ingolstadt i Munchen 1860 prije nego li je u ljeto 2017. godine otišao put Red Bull Salzburga za okruglih milijun eura. Bila je to fantastična investicija austrijskog velikana budući da su ga nakon dvije i pol godine transferirali u Wolfsburg 10 milijuna eura, a svojim dobrim igrama Pongračić je u konačnici zaradio i poziv među Vatrene. Za A selekciju hrvatske nogometne reprezentacije dosad je skupio dva nastupa, a nakon što kockastom dresu kažu zbogom Dejan Lovren i Domagoj Vida, Pongračić bi uz Duju-Ćaletu Cara i Joška Gvardiola trebao biti standardni branič Hrvatske.

Ove sezone Pongračić još uvijek nije upisao službeni nastup za Wolfsburg, a BVB je očito u žurbi pojačati svoje obrambene redove nakon što su zbog ozljeda trenutno 'van uporabe' Zagadou, Hummels, Coulibaly, Schulz, Schmelzer i Morey Buaza.

Njemački mediji navode kako bi Pongračić trebao prvo stići na jednogodišnju posudbu, s tim da će u nju biti ugrađena mogućnost prvootkupa za 12 ili 13 milijuna eura.

Osim Pongračića, čelnici Borussije rade i na dovođenju Calluma Hudsona - Odoija u kojem vide idealnu zamjenu za sunarodnjaka mu Jadona Sancha koji je ovog ljeta Westfalen zamijenio Teatrom snova u transferu vrijednom 85 milijuna eura.

Nakon tri odigrana kola u Bundesligi, BVB je trenutno drži šesto mjesto s jednako toliko osvojenih bodova. Marco Rose jako je dobro upoznat s Pongračićevim kvalitetama jer ga je vodio u Red Bull Salzburgu, a pod njegovim vodstvom je hrvatski branič skupio ukupno 49 nastupa.



Tagovi

Marin PongračićBorussia DortmundWolfsburgtransfernogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokBundesliga

Ostale Vijesti