Action images
Action images

Bologna i Super Mario: Spoj koji ima smisla, realan je i ostvariv

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 08:48

Izgleda kako mu je povratak u Serie A suđen.

Početak sezone nije bio baš najspretniji i najsretniji za Bolognu i njihovog trenera Sinišu Mihajlovića. Iznimno ambiciozni i kvalitetom provjereni trener skupio je svega tri boda u prvih pet kola u Serie A. S tim učinkom Bologna je sada na 17. mjestu, ali ukoliko se neke stvari brzo ne promijene, ubrzo bi mogli biti još niže od toga.

Federico Santander glavni je napadač Siniše Mihajlovića. Paragvajac je prava devetka - zna zadržat loptu, dobar je u igri glavom i neumoljiv u završnici - ali ono što je najveći problem za Mihajlovića je to što na njega neće moći računati minimalno četiri mjeseca. Razlog? U utakmici Coppa Italije protiv Reggine Paragvajac je zadobio tešku ozljedu koljena zbog koje će biti van terena minimalno četiri mjeseca. Razlog za paniku - ne, razlog za momentalno dovođenje novog napadača - da.

Od igrača koji su trenutno bez kluba, Mario Mandžukić je gotovo pa sigurno najveće ime. Da je najviše toga u karijeri osvojio od svojih konkurenata je bespredmetno raspravljati i polemizirati, ali ono čega se svi najviše pribojavaju kad je riječ o Mandžukiću je njegov motiv i želja za igrom. Podsjetimo, prije nego li je napokon otišao u Katar, Mandžukić je jedno određeno vrijeme proveo uglavnom na tribinama Juventusovog stadiona? Zašto su se u Torinu tako olako riješili Super Marija i dalje nikome nije jasno...

Osim 'Đilokša', na listi slobodnih napadača trenutno su: Daniel Sturrridge, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Fabio Borini... Zvučna imena, jaka imena, imena koja iza sebe imaju velike transfere, mnoge uspjehe i nagrade. Ipak, nisu toliko velika kao Mario Mandžukić.

Sigurno je olakotna okolnost i činjenica da Mandžukić i Mihajlović pričaju 'isti' jezik. Povrh svega, Mandžukić je upoznat s talijanskim nogometom, nema ga što iznenaditi, a iako dugo nije igrao, apsolutno nitko na ovom svijetu ne sumnja da je fizički spreman. Jer - i kad nije na 100% - Mario bez pretjeranog problema odradi 90 minuta. Čudo prirode, što god tko rekao.

Priča s Bolognom svakim danom zvuči sve primamljivije i realnije. I kad se vrati Santander, Mario može ostati dio udarnih 11 što je za njega veoma bitan faktor. Sjedio je na klupi u Juventusu, u Katar je došao odraditi što je morao zbog ogromnog novca, a sad bi za kraj karijere - ono posljednje što ima u sebi - mogao ostaviti u Bologni.



Tagovi

Mario MandžukićBolognaSerie ASiniša Mihajlović

Ostale Vijesti