Bolnica na Olimpicu: Roma ostala bez više od pola ionako "komične" obrane!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.11.16. | 16:28

Ne računajući juniore, Roma je ostala na tek četiri raspoloživa braniča, od čega su dvojica koja su se tek vratila nakon ozljeda...

Propusna obrana tradicionalna je Romina boljka. I vjerojatno glavni razlog zašto Rimljani iz godine u godinu ostaju prekratki i nedorasli u borbi za Scudetto. Jer dok Juve zna kako se pobjeđuje s 1:0, Roma obično mora zabiti poneki gol više, da bi najprije pobijedila vlastitu obranu, a onda i suparnika.

Ništa drugačije nije niti ove sezone. Roma ima najefikasniji napad Serie A i samo je to (prividno) drži za vratom Juventusu, budući da iza Spallettijevoj momčadi škripi na sve strane. U 16 dosadašnjih utakmica u svim natjecanjima, Roma je tek četiri puta sačuvala svoju mrežu netaknutom. Tek jednom na strani, u nedjelju kod Empolija, ali tamo nije uspjela niti zabiti pa se s -2 našla na -4 od vodećeg prvaka.

Gostovanje u rodnoj mu Toskani nije Lucianu Spallettiju donijelo samo brige radi povećanja zaostatka za rivalom, nego i zbog gubitka još dvojice članova ionako krhke obrane. Četiri dana ranije, prošle srijede kod Sassuola, prvo je ostao bez Alessandra Florenzija, univerzalca kojeg se najčešće koristi kao desnog beka. Romin domaći dečko pokidao je prednje križne ligamente koljena, već je obavio operaciju i sada mu slijedi višemjesečna stanka.

U Empoliju su pak nastradali Kostas Manolas i Emerson Palmieri. Prvi je dobio nezgodan udarac u nos zbog čega je završio na operaciji i neće ga biti barem 15 dana, dok je potonji ozlijedio list  na nozi i izbivat će dva do tri tjedna.

Posebno težak udarac je ozljeda Manolasa, jedine klase Romine defenzive. Grk zaista vrijedi, već treću sezonu svaku utakmicu primoran je „igrati za dvojicu“ da bi nadomjestio nedostatke obrambenih kolega. Roma je sada ostala na samo dva stopera, Faziju i Rudigeru koji se tek vratio poslije četiri i pol mjeseca pauze zbog ozljede križnih ligamenata koljena.

Podsjetimo, Thomas Vermaelen i u Rimu se potvrdio kao „roba s greškom“. Belgijac je odigrao prve tri utakmice sezone i već je više od dva mjeseca „out“. A van stroja Romi su i dva afrička mlada beka, Moustapha Seck i Nura Abdullahi, kao i Portugalac Mario Rui koji je doveden iz Empolija za prvog lijevog beka. Nije stigao niti debitirati, još na pripremama teško se ozlijedio, i njemu su „otišli“ križni ligamenti koljena...

Kao što smo rekli, Spalletti ima dva stopera i samo dva beka. Desno Bruna Peresa, još jednog povratnika nakon ozljede, a lijevo Juana Jesusa, noćnu moru Rominih navijača. Koliko je „uvjerljiv“ pridošlica iz Intera, dovoljno govori činjenica da Olimpico redovito njegove izlaske iz igre pozdravlja ovacijama.

Nema sumnje, bit će veselo na idućim utakmicama Rome. U četvrtak im slijedi gostovanje u Beču kod Austrije, koja im je i u Rimu zabila tri komada (3:3), a u nedjelju je gost talijanske prijestolnice Bologna. Zapravo je sreća Romina i Spallettijeva da nakon toga slijedi dvotjedna reprezentativna pauza...

ROMINA OBRANA:

Raspoloživi:

Bruno Peres
Federico Fazio
Antonio Rudiger
Juan Jesus

"Out"

Kostas Manolas (ozljeda nosa, 2 tjedna)
Emerson Palmieri (ozljeda lista noge, 2-3 tjedna)
Thomas Vermaelen (ozljeda prepona, upitan datum povratka)
Mario Rui (ozljeda koljena, 6 tjedana)
Alessandro Florenzi (ozljeda koljena, 14 tjedana)
Moustapha Seck (ozljeda koljena, upitan datum povratka)
Nura Abdullahi (ozljeda koljena, upitan datum povratka)

(Foto: Action Images)


Tagovi

RomaLuciano SpallettiKostas ManolasAlessandro FlorenziThomas VermaelenEmerson PalmieriMario Rui

Ostale Vijesti