Pixsell
Pixsell

Bolan udarac za Istru: Strijelac eurogola za pobjedu nad Dinamom propušta ostatak sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 07:33

Ipak, Goznalu Garciji vraća se veliko pojačanje - najbolji ovosezonski strijelac Puljana!

Darwin Matheus 22-godišnji je venezuelanski napadač koji je u HNL- stigao krajem siječnja iz rezervne momčadi američke Atlante. Lijevak je, igra na desnoj strani napada, a do sada je za Istru 1961 upisao osam nastupa u kojima je zabio dva pogotka, prvi u 4-5 porazu od Gorice, a pet dana kasnije, u zaostaloj utakmici 12. kola, kada je spektakularno pogodio u 92. minuti utakmice i nanio Dinamu 0-1 poraz.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Taman kad se ustalio u udarnoj momčadi Puljana, zadobio je upalu uha te je propustio susrete protiv Slaven Belupa i Hajduka, da bi se minutažu dobio u dvije Istrine 'nule' protiv Varaždina i Dinama. Upravo na drugoj domaćoj utakmici protiv prvaka Matheusu je stradao bedreni mišić zbog kojeg je propustio susrete s Osijekom (0-1) i Šibenikom (3-0), a u srijedu je saznao da mu je taj dvoboj protiv Dinama ujedno bio i posljednji u tekućoj sezoni.

"Nažalost, potvrđene su loše naznake. Magnetska rezonanca je pokazala veći edem u mišiću i rupturu drugog stupnja. To znači da je pauza četiri do šest tjedana. Matheus je već 10 dana u mirovanju, što znači otprilike još mjesec dana oporavka. Za njega je ova sezona završila", rekao je sportski direktor Istre Saša Bjelanović za Sportske novosti.

No, dobra vijest za Gonzala Garciju jest da će u konačnu borbu za povijesni plasman u Europu krenuti sa svim ostalim igračima. Ante Majstorović ubrzo će biti potpuno spreman, a za subotnji dvoboj protiv Rijeke (Rujevica, 19.10) u konkurenciju će se vratiti i Ante Erceg koji je odradio devet utakmica suspenzije zbog vrijeđanja suca na - prošloj utakmici protiv Rijeke.

Tako će Garcia u posljednja četiri kola moći računati na svojeg najboljeg ovosezonskog strijelca koji je do sada zabio 10 pogodaka. (nr)



Tagovi

Istra 1961Hrvatska nogometna ligaHNLGonzalo GarciaDarwin MatheusAnte Erceg

Ostale Vijesti