Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

‘Bogataš’ iz susjedstva bira između kapetana Gorice i donedavnog člana Rijeke?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 11:18

U moru transfer glasina, susjedi uvjeravaju kako ova ‘pije vodu’…

Darko Velkovski nakon četiri godine napustio je Rijeku. Makednocu, koji je kao član kluba s Kvarnera igrao na Euru, istekao je ugovor, a iako je njegova tržišna vrijednost prema TM-u dva milijuna eura, iz kluba su odlučili kako mu novi ugovor neće ponuditi.

Nije Velkovski u Rijeci igrao loše. Dapače, igrao je sasvim solidno, o njemu su biranim riječima govorili svi igrači s kojima je dijelio svlačionicu, ali je problem taj što je odigrao puno premalo utakmica u četiri godine za nekoga od koga se očekivalo da bude ‘vođa’ obrane. Sitne, ali brojne, ozljede udaljavale su ga od terena, a iako mu brzina nije vrlina, u situacijama kad je riječka obrana bila duboko i kad bi se momčad s Kvarnera branila ‘u svojem 16-ercu’, njegove kvalitete najviše bi došle do izražaja. S druge strane, kad bi Rijeka napadala i kad bi morao pokrivati veliki dio terena, Velkovskog je bolje bilo ne imati nego imati, koliko god to grubo zvučalo.

Budući da će za manje od sedam dana i službeno postati slobodan igrač, Velkovski već neko vrijeme pregovara s brojnim europskim klubovima. Pričalo se da je blizu Turske, Ankaragucu ga navodno već dulje vrijeme ima ‘na radaru’, ali posljednje informacije govore kako bi Velkovski mogao karijeru nastaviti u susjednoj Mađarskoj.

Naime, kako doznajemo iz menadžerskih krugova te izvora iz susjedstva, Velkovskog prati MOL Fehérvár koji se ovog ljeta planira iznimno pojačati kako bi se dogodine upleli u borbu za vrh prvenstva s Fradijem.

No, nije Velkovski jedini igrač kojeg Mađari prate. Doznajemo kako im je zanimljiv i Aleksandar Jovičić, kapetan Gorice koji već neko vrijeme igra sjajan nogomet. Znamo da Mađari nisu uživo došli pogledati Jovičića u posljednjem kolu prošle sezone, jer da su se kojim slučajem našli na tribinama Gradskog stadiona kad je Gorica ugostila Osijek i uživo svjedočili spektakularnom pogotku kojeg je zabio 26-godišnjak, vrlo vjerojatno bi on već bio igrač Fehérvára.

Kolege iz Mađarske javljaju kako pregovori traju, ali zasad je praktički nemoguće doznati ozbiljnost, odnosno fazu istih. To da Fehérváru treba stoper se zna, ali to jesu li bliže potpisu Velkovskog (kojeg bi dobili besplatno) ili Jovičića (za kojeg bi Gorica tražila popriličnu odštetu) zasad ostaje nepoznato.


Tagovi

Aleksandar JovičićDarko VelkovskiHNK RijekaRijekaHNK GoricaMol FehervarMol VidiGermanijak transferinogometni transferitransfertransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti