Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Bod ništa ne mijenja, treba nam pobjeda, Dalić mora mijenjati u napadu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 08:51

Srećom po domaćine, nema Petkovića, ali prijetit će im Livaja, k tome su bez prvog vratara Dubravke

Nakon remija protiv Rusije (0:0) u srijedu, hrvatska reprezentacija otputovala je u Slovačku, gdje će se večeras u 20:45 susresti s istoimenim domaćinom. Izabranici Zlatka Dalića predvode tablicu grupe H sa sedam bodova u četiri dosadašnja susreta, dok su Slovaci, dosad jedina neporažena ekipa skupine, treći sa šest bodova.

Vatreni su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. otvorili loše, minimalnim ih rezultatom pobijedila Slovenija, da bi u iduće dvije utakmice protiv Cipra (1:0) i Malte (3:0) došli do šest od šest bodova. U prošlom su ogledu, dakle, došli do boda u Moskvi, a sad će, jasno, na novom gostovanju, htjeti doći do pobjede.

(4.20) SLOVAČKA (3.50) HRVATSKA (2.10)

Ni današnji domaćini nisu na početku iskoristili svoje šanse, remizirali su i kod Cipra (0:0) i kod Malte (2:2), ali su onda pobijedili Rusiju (2:1) i dobili na samopouzdanju. Prije nekoliko su dana gostovali kod Slovenije i nakon 1:1 uzeli bod pa su, iako bez poraza, na tablici danas iza naših predstavnika

Na temelju prijašnjih ogleda, prednost je na našoj strani, jer smo u posljednjih pet utakmica slavili čak četiri puta, uz jedan remi. U kvalifikacijama za ovogodišnji Euro bili smo u istoj skupini, gdje smo ih prvo u rujnu 2019. na njihovom terenu svladali s uvjerljivih 4:0, da bi ih dva mjeseca kasnije kod kuće dobili rezultatom 3:1.

U obje su im utakmice zabijala tri ista čovjeka – Nikola Vlašić, Ivan Perišić i Bruno Petković. Posljednji im je predstavljao posebnu opasnost, jedan od najskupljih Slovaka, stoper Milan Škriniar, nije se znao nositi s njim, Petko ga je sjajno okretao i zabio im u oba susreta. Sreća, stoga, po njih da ga neće biti u ovoj utakmici.

Zlatko Dalić ne može računati na kapetana Luku Modrića, mladog defanzivca Joška Gvardiola, napadača Antu Budimira, a upitan je i prvi vratar Dominik Livaković, ali ostavit ćemo ga u momčadi. Vraća se Domagoj Vida, koji će zamijeniti Duju Ćaletu Cara, a umjesto Andreja Kramarića, u vrh napada stavit ćemo Marka Livaju, koji je na toj poziciji već igrao u nacionalnom dresu i koji bi na špici mogao donijeti više nego igrač Hoffenheima.

Izbornik Slovačke, s druge strane, na raspolaganju nema ozlijeđenog senatora momčadi, vratara Martina Dubravku, ali su ovdje spomenuti Škriniar, kao i iskusni Marek Hamšik, Jurak Kucka te Vladimir Weiss.

Ekipa Štefana Tarkoviča će istrčati u 4-3-3 sastavu, dok će Hrvatska biti u formaciji 4-2-3-1. Hoće li Vatreni nastaviti pozitivan niz protiv suparnika iz Bratislave, dobit ćemo nakon sat i pol borbe na Tehelne pole stadionu.

(4.20) SLOVAČKA (3.50) HRVATSKA (2.10)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineSlovačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti