Blatter: Borit ću se za sebe i FIFA-u! Vratit ću se!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.12.15. | 12:43

Sepp Blatter je nakon što je saznao da je zajedno sa Michelom Platinijem suspendiran od svih nogometnih aktivnosti na osam godina održao konferenciju za novinare i poručio: „Vratit ću se!“

Blatter je predsjednik FIFA-e više od 17 godina, a najavio je kako će se žaliti Sportskom sudu za arbitražu. Podsjetimo, zajedno je s predsjednikom UEFA-e Michelom Platinijem izbačen iz nogometa na osam godina zbog sukoba interesa i kobne isplate Platiniju od dva milijuna švicarskih franaka.

Kazna za moćnike svjetskog nogometa: Blatter i Platini suspendirani na osam godina!

Na konferenciji za novinare u Zuerichu se požalio kako je odluka Etičkog odbora FIFA-e prije puštena u medije nego ju je on doznao.

Zbilja mi je žao. Žao mi je što sam vreća za udaranje. Žao mi je zbog nogometa i zbog 400 i plus članova FIFA-e, žao mi je i zbog toga kako me se tretira u ovom svijetu“.

Objasnio je zbog čega je i kako Platini dobio sporan iznos 2011. godine, više od devet godina nakon što je završen dogovoreni posao. Otkrio je kako mu je nakon Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine prišao Platini i rekao kako želi raditi za FIFA-u. Predsjednik FIFA-e je rekao kako je to bio džentlmenski, odnosno gospodski usmeni sporazum da mu se dogovoreni iznos isplati kasnije.

I Blatter i Platini su priznali kako nije bilo pisanog ugovora i Blatter se slaže sa stavom Etičkog odbora kako je to trebalo biti zabilježeno u FIFA-inim zapisima.

Slažem se s time, ali to je administrativni i financijski postupak i nema nikakve veze s etikom. To su bile administrativne i financijske obaveze, ali to je bila pogreška“.

Blatter je istaknuo kako su na saslušanju pojasnili cijelu situaciju i plaćanje koje je bilo usmeni dogovor, a za koji postoje dokazi.

Iznenadilo me da je odbor demantirao postojanje tog dogovora“.

Poručio je kako je u dogovoru sa svojim odvjetnicima odlučio uložiti žalbu CAS-u i sudu u Švicarskoj.

Borit ću se, borit ću se za sebe i za FIFA-u. Suspendiran sam na osam godina za što?“, pita se Blatter, koji je na pitanje osjeća li sram zbog svega, odgovorio:

Ne sramim se, žao mi je, ali nisam posramljen. Ono čega se sramim je to što je Etički odbor donio odluku protiv dokaza koji su mu dani“.

A konferenciju za novinare je zaključio u stilu slavnog glumca Arnolda Schwarzeneggera, s porukom:

Vratit ću se!“.

Želja mu je predsjedavati predsjedničkim izborima FIFA-e u veljači.

Vjerujem u Boga i vjerujem u pravdu“.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

UEFAMichel PlatiniFIFASepp Blatter

Ostale Vijesti