TIJEK UTAKMICE: Bez golova u Istanbulu, Dinamo osigurao prvo mjesto

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 29.11.18. | 20:18

Utakmica počinje u 18:55 sati.

Fenerbahče i Dinamo su u istanbulu odigrali bez golova. U prvom dijelu Fenerbahče je bio nešto bolji, ali u nastavku je Dinamo imao konkretnije prigode. U 75. minuti Gojaku je poništen gol, situacija je vrlo dvojbena, ali ipak nije utjecala na konačan ishod.

Tijek utakmice

90' Kraj utakmice, Dinamo je remijem osigurao prvo mjesto u skupini

86' Pucao je Stojanović, lopta je okrznula gredu

77' Alici je propustio dobru priliku za Fener.

76' Poništen gol Dinama! Gojak je zabio glavom, ali sudac Schoerghoffer poništio je gol zbog prekršaja u napadu.

75' Odmah s druge strane Petković je u akciji. Primio je loptu na rubu šesnaesterca, lažnjakom izbacuje dvojicu čuvara, ali udarac mu je bio preslab da bi ugrozio Tekina.

74' Livaković nije izgledao pretjerano sigurno pri jednom laganom šutu s dvadesetak metara, ali hrvatski reprezentativni vratar uspijeva smiriti loptu.

71' Hajrović je jednim dalekometnim prizemnim udarcem zagrijao rukavice domaćeg vratara Tekina.

65' Velika greška suca! Dinamovci su odlično kombinirali po lijevoj strani, Rrahmani je proigrao Olma u šesnaesterac domaćih gdje stoper Fenera naočigled svih ruši mladog Španjolca u Modrom dresu, ali sudac nije svirao jedanaesterac.

64' Nova zamjena Nenada Bjelice. Igru je napustio Oršić, ušao je drugi defanzivni vezni, Ivan Šunjić.

61' Iz igre izlazi Mario Gavranović, a ulazi Bruno Petković.

59' Olmo je odličnim okretom iznudio novi žuti karton za domaće. Požutio je Roman Neustadter.

54' Turci sve ozbiljnije prijete. Valbuena je centrirao s liejve strane, najviši je u skoku bio Frey, ali njegov pokušaj odlazi daleko od gola.

51' Benzia je poslao prejaku loptu za Freya, ali napadač domaćih zamalo ju je uhvatio u letu. Bila bi to vrlo neugodna situacija za Livakovića.

49' Dani Olmo nastavlja večeras gdje je stao za vikend protiv Rijeke. Sada je nanizao dvojicu igrača Fenera koji su bili primorani srušiti ga.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45+1' KRAJ PRVOG POLUVREMENA.

45+1' Olmo je odlično proigrao Gavranovića koji izbacuje svog čuvara, ali radi potez viška te domaći igrači otklanjaju opasnost.

3' Najizglednija prilika na utakmici! Kaldirim je ubacio na peterac, ali ispred Alicija uspijeva očistiti Amir Rrahmani. Odmah nakon kornera, Livaković je zaplivao, a Škrtel na prazna vrata gađao par centimetara pored okvira.

41' Novi pokušaj Fenerbahčea. Ovaj put su stoperi Dinama blokirali udarac domaćih.

40' Čista prilika za Turke! Ubačaj je došao s Dinamove lijeve strane, a loptu s crte Dominika Livakovića u korner izbija Theophile-Catherine.

37' Arijan Ademi zaradio je žuti karton te neće imati pravo nastupa u posljednjem kolu s Anderlechtom na Maksimiru. U opasnosti od ovog scenarija još su i Petar Stojanović te Izet Hajrović.

34' Rrahmani je napravio veliku grešku u obrani. Poskliznuo se u ključnom trenutku, ali Dilaver i Catherine riješavaju situaciju. Odmah potom, minutu kasnije, Dinamo je povukao kontru, ali domaćini su se uspjeli vratiti i pokriti rupe.

33' Udarac Freya otišao je nebu pod oblake.

31' Sudac je svirao ofsajd u najboljoj situaciji Plavih do sada. Olmo je proigrao Gavranovića koji je izbio sam na vratara domaćih koji brani njegov šut. Svakako od gola ne bi bilo ništa jer je sviran ofsajd.

29' Dinamo je odmah u sljedećem napadu došao u dobru poziciju. Oršić je probio lijevu stranu, da bi potom Ademi pucao ljevicom vrlo snažno,ali u Tekina koji uspijeva ukrotiti loptu.

28' Jailson je proigrao Alicija na desnoj strani, ali Theophile-Catherine ponovno je siguran na loptu.

23' Frey je pokušao fintom izbaciti Dilavera, ali Dinamov stoper je koncentriran i otklanja opasnost čitajući njegov dribling.

17' Vrlo izglednu priliku propustio je Fener! Uspjeli su stvoriti višak na desnoj strani, a Petar Stojanović je uspio u posljednji trenutak blokirati udarac Elmasa.

13' Dinamovi igrači su došli do zraka i odmah pripremili drugu akciju pred golom Turaka. Hajrović je proigrao Stojanovića koji anabcuje Gavranoviću. Švicarac glavom gađa gredu, ali sudac je dosudio gol-aut jer je prije toga Slovenac nije uhvatio loptu te je prešla crtu gol-auta.

10' Prva prilika Dinama! Stojanović je okušao udarac s 25 metara udaljenosti, lopta je putem dirala Gavranovića, ali Tekin je uspio ukrotiti pokušaj Slovenca.

8' Fener je nametnuo jak ritam od prve minute. Sada su probili Dinamovu lijevu stranu, ali ubačaj na peterac uspio je izbiti Theophile-Catherine.

3' Prva opasnija situacija ispred Livakovićevog gola je očišćena. Nakon ubačaja s desne strane, Dilaver je izbio u kroner, da bi potom ponovno izbio iz Dinamovog šesnaesterca.

1' Utakmica je počela.

***

Nogometaši zagrebačkog Dinama u 18:55 sati igraju utakmicu 5. kola Europske lige u Istanbulu protiv Fenerbahčea. Plavima je potreban samo bod kako bi osigurali prvo mjesto u skupini i, vrlo vjerojatno, lakši ždrijeb u knock-out fazi natjecanja na proljeće.

Trener Nenad Bjelica izveo je praktički očekivanu momčad, odnosno najjači sastav koji ima na raspolaganju. Ipak, iznenadila je promjena na lijevoj strani gdje je umjesto oporavljenog Marina Leovca koji je igrao u porazu od Rijeke, njegovu poziciju zauzeo Amir Rrahmani koji ga je solidno mijenjao dok je Leovac bio ozlijeđen.

S druge strane, Erwin Koeman će na teren poslati momčad u formaciji 4-2-3-1, a uz isturenog napadača Freya, na krilima će zaigrati Valbuena, Alici dok će Elmas biti na poziciji polušpice.

Ovo su postave koje će istrčati od prve minute na stadionu Sukru Saracoglu.

FENERBAHČE

Harun Tekin – Ali Kaldirim, Škrtel, Neustadter, Isla – Benzia, Jailson – Valbuena, Elmas, Alici – Frey

DINAMO

Livaković – Rrahmani, Dilaver, Theophile-Catherine, Stojanović – Ademi – Oršić, Gojak, Olmo, Hajrović – Gavranović

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Marin LeovacAmir RrahmaniNenad Bjelica

Ostale Vijesti