Bizarno: Engleski klub će umiroviti dres 17-godišnjaka koji odlazi u Bundesligu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 24.07.20. | 11:57

Ne znamo jesmo li ovo ikad ranije vidjeli…

Ranije ovog mjeseca službeno je objavljeno kako je Borussia Dortmund angažirala Judea Bellinghama, 17-godišnjeg engleskog veznjaka, ujedno i jednog od najtalentiranijih igrača s Otoka. „Žuto-crni“ su ga platili oko 25 milijuna eura, što ga čini najskupljim 17-godišnjim nogometašem u povijesti.

I tu nema ništa toliko čudno, svima je jasno u kojem smjeru se nogomet i biznis oko njega kreću, te cifre će s vremenom sigurno još i rasti čim se tržište oporavi od pandemije koronavirusa. Međutim, ono što je sve iznenadilo to je potez njegovog Birmingham Citya koji je odlučio umiroviti dres s brojem 22.

To je broj koji je Bellingham nosio u 41 prvenstvenom nastupu ove sezone u Championshipu, jedinoj seniorskoj sezoni za Birmingham. Uspio je postići i četiri gola, ali prema mišljenju većine nogometnih zaljubljenika, premalo za umirovljenje dresa. Za seniorski sastav debitirao je sa 16 godina i 38 dana.

„Volim ovaj klub i borim se kako bi skrio koliko mi ovaj klub znači. Nadam se da su navijači uživali gledajući me kako igram“, rekao je Bellingham na oproštaju.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Forever our #22. <br><br>Good luck at <a href="https://twitter.com/BVB?ref_src=twsrc%5Etfw">@BVB</a>, Jude!</p>&mdash; Birmingham City FC (@BCFC) <a href="https://twitter.com/BCFC/status/1286292704909983746?ref_src=twsrc%5Etfw">July 23, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Action Images)


Tagovi

Jude Bellingham

Ostale Vijesti