Bizarno: Chiellini nije igrao protiv BiH jer je izbornik Mancini zaboravio naočale

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 05.09.20. | 15:41

„Pogriješio sam“, rekao je izbornik Azzurra nakon remija.

Nogometaši Bosne i Hercegovine uzeli su bod na teškom gostovanju u Firenci u sklopu otvaranja novog izdanja Lige nacija. Rezultat je bio 1-1, a da su izdržali u drugom poluvremenu bez primljenog gola, „Zmajevi“ bi uzeli puni plijen Italiji na njihovom terenu.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj, ipak samo bod, bio je Edin Džeko koji je u 57. minuti nakon jednog kornera i odličnog čitanja igre stigao do lopte i poentirao za 1:0.

Tko zna kako bi bilo i bili se „Dijamant“ domogao lopte da je u startnoj postavi „Azzurra“ igrao Giorgio Chiellini koji je prema svim najavama trebao zaigrati ispred Donnarumme u paru s Bonuccijem. Ipak, u prvih 11 pronašao se stoper Lazija, Francesco Acerbi, a razlog je poprilično bizaran – izbornik Roberto Mancini je zaboravio naočale i potvrdio krivi popis igrača za udarnu jedanaestoricu.

„Moja je greška. Pokazali su mi popis prvih 11 igrača, nisam imao naočale kod sebe i rekao sam da je popis u redu. Nisam primijetio Acerbija umjesto Chiellinija““, rekao je Mancini.

Ipak, 36-godišnji Chiellini pronaći će svoje mjesto u udarnom sastavu u ponedjeljak u okršaju s Nizozemskom u drugom kolu Lige nacija.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Edin DžekoLiga nacijaBiH nogometna reprezentacijaTalijanska nogometna reprezentacijaRoberto ManciniFrancesco AcerbiGiorgio Chiellini

Ostale Vijesti