Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Bivši veznjak Dinama maestralnom predstavom u rumunjskoj Ligi I zaradio ocjenu 10!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 11:38

Njegov CFR Cluj slavio je na gostovanju kod Voluntarija rezultatom 4-1, a on je u tu pobjedu ugradio dva pogotka i asistenciju

Odluka da prije godinu dana iz Lecha pređe u CFR Cluj za Karla Muhara pokazala se sjajnom. Izdanak Dinamove škole nogometa u Rumunjskoj igra sjajno, već sada se na njega gleda kao jednog od lidera momčadi, a ovog je vikenda odigrao i jednu od boljih utakmica u svojoj igračkoj karijeri.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, 27-godišnjii veznjak je u gostujućem slavlju svoje momčadi kod Voluntarija (4-1) upisao dva pogotka i jednu asistenciju, a na Sofascoreu je njegova izvedba ocjenjena najboljom mogućom ocjenom – 10!


Bio mu je to 56 nastup za CFR Cluj otkako je stigao u klub prošlog ljeta za 100 tisuća eura, a dosad je skupio ukupno sedam pogodaka i tri asistencije. Prije dolaska u Rumunjsku, Karlo je branio boje CSKA Sofije, Kayserispora, Lecha, Inter Zaprešića i Dinama. Za prvu momčad matičnog kluba odigrao je tek jednu utakmicu, a bilo je to u 32. kolu sezone 17./18. kad je Rijeka na Maksimiru slavila minimalnim rezultatom. Zanimljivo, Muhar je u tom ogledu dijelio teren s Brazilcem Gabrielom, danas prvotimcem Arsenala, kojem je to također bio prvi i jedini nastup za zagrebačku momčad.

Inače, CFR Cluj je prava mala hrvatska kolonija. Ukupno je čak 20 Hrvata branilo njihove boje, a najveći trag ostavili su Damjan Đoković, koji je ljetos potpisao za FCSB, te Gabriel Debeljuh, koji je po isteku ugovora preselio u Sepsi.

Danas boje Cluja, uz Karla Muhara, brane još Anton Krešić (posudba iz Rijeke), Lovro Cvek i Luka Juričić.

Sljedeću utakmicu CFR Cluj igra ovog vikenda protiv Sepsija na domaćem terenu (10. rujna, 12 sati). Za Sepsi, osim ranije spomenutog Debeljuha, igraju Adnan Aganović, Cosmin Matei te Sherif Kallaku.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Karlo MuharClujRumunjskaRumunjska prva liga

Ostale Vijesti