Bivši U-21 reprezentativac raskinuo ugovor, sljedeća postaja HNL?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 11:51

Nekoliko klubova bi ga rado vidjelo u svojim redovima…

Ovaj 28-godišnji stoper rodom iz Vinkovaca netko je tko je prošao sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a posljednje četiri godine proveo je u rumunjskom prvoligašu.

Kelić je još kao junior prešao u redove češkog Slovan Libereca za skromnih 80 tisuća eura te je kroz češku Fortuna ligu malo po malo gradio svoju karijeru.

Nakon pet i pol godina u Češkoj, Kelić seli u talijanskog drugoligaša Padovu. Talijani su ga doveli za velikih 700 tisuća eura, ali se taj potez nije pokazao pretjerano dobrim budući da je Vinkovčanin napustio Čizmu nakon svega šest mjeseci te je kao slobodan igrač otišao put mađarske Puškaš Akademije.

Nakon dvije godine u ponajvećem mađarskom klubu Kelić odlazi u Rumunjsku gdje se svojim dobrim igrama ustalio u početnom sastavu momčadi koja je uvijek u vrhu tamošnjeg nogometa.

Ove zime Kelić je raskinuo ugovor s klubom čiji je član protekle tri i pol godine, a u tom je vremenu za rumunjski klub skupio 97 nastupa u svim natjecanjima, a pritom je zabio i dva pogotka.

Budući da je riječ o iznimno kvalitetnom središnjem braniču, ne bi bilo veliko iznenađenje da ga ovog proljeća gledamo u HNL-u.

Osijek je pred realizacijom transfera mladog Boška Šutala u Atalantu što znači da će trener Kulešević tražiti popunjavanje rupe njegovim odlaskom, a upravo bi Kelić mogao biti izvrsna opcija u tom scenariju. Nadalje, tu je i Hajduk koji je i dalje u intenzivnoj potrazi za središnjim braničem, a budući da je Ismajili blizu odlaska, 28-godišnji Vinkovčanin nameće se kao idealna opcija za Splićane.

Prije dvije godine Kelić je bio nadomak dolaska u HNL, a tada je za njegovim uslugama bila zainteresirana Rijeka. Budući da su Mišković i ostatak društva ove zime doveli Ninu Galovića, nije realno za očekivati da će dovesti još jednog stopera.

U svakom slučaju, ovaj izvrsni branič netko je koga bi mnogi klubovi u HNL-u voljeli vidjeti u svojim redovima, a tko bude najbrže reagirao imati će i najviše šanse da ga potpiše.

Za kraj dodajemo kako je njegova tržišna vrijednost 850 tisuća eura, a dres U-21 reprezentacije nosio je u devet navrata.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

transferiZimski prijelazni rokRenato Kelić

Ostale Vijesti