Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Bivši U21 reprezentativac i dvostruki osvajač Kupa raskinuo s turskim klubom u svojoj prvoj inozemnoj sezoni

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 09:21

Nakon samo 10 utakmica za novi klub dobio je čak i kapetansku traku, ali zbog katastrofalnih rezultata odlazi iz kluba nakon manje od godinu dana.

Prvu inozemnu sezonu u karijeri nekadašnji branič Dinama, Lokomotive i Rijeke Luka Capan neće pamtiti po dobrom. Od njegovog Bursaspora očekivalo se da bude jedan od kandidata za povratkom u Super Lig, ali finalni scenarij bacio je u očaj navijače kluba. Potpuno neočekivano, Bursaspor je ispao iz drugog ranga turskog nogometa. Prije 12 godina osvojili su svoj jedini naslov prvaka Turske, a sad će igrati Treću ligu…

Bursaspor je u sezoni 10/11. igrao grupnu fazu Lige prvaka, a manje od sedam godina stara Timish Arena jedan je od najzanimljivijih stadiona na svijetu. Svatko tko je barem jednom vidio sliku 'krokodila', sigurno ju nije zaboravio, a pomalo nevjerojatno zvuči da će se na tom mjestu dogodine igrati Treća liga.

Luka Capan, ali ni nekadašnji veznjak Istre 1961 Raegy Ofusu, više neće biti članovi te momčaui. Kad je postalo jasno da se Bursaspor neće spasiti, Capan odlučio se pozdraviti s ljudima u klubu. Za njim je dobra sezone, nakon desetak utakmica u redovima Burse dobio je čast biti kapetan kluba, ali kolektivno slaba izvedba momčadi nešto je na što on nije mogao utjecati.

Ove sezone dres Burse nosili su Matavž (u veljači preselio put Cipra), Belgijci Bifouma (prije četiri godine spominjao se kao moguće pojačanje Dinama) i Bruno (bivši član Anderlechta i RB Leipziga), ali ni oni nisu uspjeli u ostvarenju klupskih ciljeva. Potonja dvojica, uz Capana, uskoro bi trebala postati slobodni igrači.

27-godišnji stoper rodom iz Zagreba u svojoj riznici trofeja ima prvenstvo s Dinamom te dva Sunca s Rijekom. Doduše, te godine kad je Dinamo osvojio naslov prvaka države nije bio standardan prvotimac, dok je u Rijeci imao znatno veću ulogu. S Kvarnera je otišao kao slobodan igrač, a iz kluba mu nisu htjeli raditi nikakve probleme nakon po isteku ugovora već su ga zbog njegovog zalaganja i poštenog odnosa prema dresu gledali kao standardnog prvotimca čak i kad je bilo poznato da neće potpisati novi ugovor i da će iz kluba otići besplatno.

Zasad nema nikakvih naznaka gdje bi mogao nastaviti svoju karijeru, ali u slučaju da se odluči vratiti u 1. HNL, za njegovim uslugama sigurno neće nedostajati interesa. Doduše, povratak u Rijeku je, kako neslužbeno doznajemo, praktički nemoguće očekivati, ali to nema veze sa samim igračima već je problematika malo kompleksnija. Većina ostalih prvoligaša sigurno bi takav karakter voljela imati prisutan u svojoj svlačionici, ali upitno je kakve su ambicije igrača i želi li se on nastaviti u inozemstvu ili je ipak skloniji povratku u HNL.


Tagovi

Luka CapanBursasporBursasporReagy OfosuReagy Ofusu

Ostale Vijesti