Nel Pavletic/Pixsell
Nel Pavletic/Pixsell

Bivši U-17 reprezentativac se vratio u Osijek, postaje li svlačionica prenatrpana?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.01.21. | 08:01

Zasad nije poznato hoće li ostati u klubu ili će ga Osječani odmah negdje dalje proslijediti ili transferirati...

Nakon što mu je istekla polugodišnja posudba u A lygi gdje je igrao u dresu Žalgirisa, Karlo Kamenar vratio se u svlačionicu Osijeka.

26-godišnji središnji veznjak je u Gradski vrt stigao u ljeto 2018. godine nakon što je sezonu ranije bio ponajbolji igrač Rudeša koji je tada bio član 1.HNL. Za Kamenarom su interes pokazali i neki drugi hrvatski klubovi (Lokomotiva, Rijeka), ali je on odlučio karijeru nastaviti u Osijeku.

Iako su mnogi vjerovali da je to dobra odluka, Kamenar se nije uspio nametnuti u početnom sastavu pa je tako za klub skupio tek 21 nastup, dva pogotka i jednako toliko asistencija.

Da nije bio na razini koja se od njega očekuje vidi se i po kretnji njegove tržišne vrijednosti na Transfermarktu koja je u odnosu na ljeto 2018. godine pala za 300 tisuća eura pa je tako Kamenar danas 'težak' 150 tisuća eura.

Ovog ljeta Kamenar, koji je izdanak Dinamove škole nogometa, otišao je na polugodišnju posudbu u Žalgiris, ali se ni tamo nije pretjerano naigrao pa se tako može pohvaliti s tek pet nastupa i jednim pogotkom u A lygi. Posudba mu službeno ističe 1. siječnja, a budući da je Bjeličina momčad itekako dobro popunjen kad je riječ o poziciji središnjeg veznjaka (Vuković, Žaper, Lyopa, Pilj, Jugović, Kleinheisler), ne bi bilo preveliko iznenađenje da se za njega proba pronaći novi klub u kojem bi imao veću minutažu.

Kamenar je ugovorno vezan za Osijek još godinu i pol dana, a valja naglasiti kako je u dva navrata oblačio dres hrvatske U-17 reprezentacije.


Tagovi

Karlo KamenarOsijekŽalgirisLitva

Ostale Vijesti