REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

Bivši trener podbada Xavija: Real sada ima duplo veću prednost nego kada sam ja otišao iz kluba

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 28.04.22. | 18:59

Nizozemski stručnjak ističe kako nije slučajnost da Barcelona često gubi na Nou Campu

Odlaskom Ronalda Koemana i dolaskom Xavija Barcelona je zaigrala nogomet koji se godinama povezivao s katalonskim divom. Početak sezone je bio skroman, da bi se zatim raspoloženje na Nou Campu podignulo u drugom dijelu kada je primjerice u El Clasicu svladan Real s 4:0. No zatim su u posljednje vrijeme stigli i neki neočekivani porazi, poput onog od Eintrachta u Europskoj ligi, ili povijesna tri vezana domaća poraza.

Ali umjetnički dojam je sigurno bolji nego što je to bilo pod ravnanjem nizozemskog stručnjaka. Međutim, Koeman smatra kako ima argumenata da on nije odradio ništa lošiji posao nego što ga trenutno odrađuje Xavi.

„Sigurno su napredovali u nekim stvarima. Doveli su tri igrača koji mogu igrati naprijed. Nije to dobro za usporediti“, rekao je Koeman pa bocnuo aktualnog trenera:

„Kada sam otišao iz kluba Barcelona je bila na osam bodova iza Reala, a sada je ta prednost duplo veća. Nema potrebe da se lažemo, ako gubite domaće utakmice onda je zbog nekog razloga. To je danas Barcelonina realnost. Treba vremena da se vrati na ono što je bilo, a ne da se misli kako se nisu osvojili trofeji. Treba razmišljati dugoročno i podržavati trener“, dodao je Koeman.

Podsjetimo, Koeman nije uspio s Barcelonom proći grupnu fazu Lige prvaka i to mu mnogi spočitavaju i danas.



Tagovi

La LigaRonald KoemanXavi HernandezBarcelona

Ostale Vijesti