foto: Action Images
foto: Action Images

Bivši trener Barcelone o Messiju: Teško ga je voditi, ne priča puno

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 15:03

Iako ga smatra najboljim svih vremena...

Quique Setien doveden je prošle godine kao trener Barcelone u vrlo izazovnim vremenima. Ernesto Valverde je napustio klub te mu je trebalo naći adekvatnu zamjenu. Uprava Katalonaca, na čelu s donedavnim predsjednikom Bartomeuom, u bivšem treneru Betisa našli su traženi materijal te je trener dotad manjeg kluba dobio uzde ponajboljeg rostera na svijetu, predvođenog Lionelom Messijem.

Međutim, da Argentinac uz sve svoje igračke kvalitete, koje je potvrdio i Setien, ponekad nije najlakša osoba za treniranje, također je izjavio i bivši trener.

"Mislim da je Messi najbolji svih vremena. Bilo je dosta igrača koji su bili sjajni, ali kontinuitet koji taj dečko ima kroz godine, nije imao nitko. Lea je teško voditi, a tko sam ja da ga mijenjam ako su ga prihvatili kakav je i nisu ga mijenjali. On je vrlo rezerviran i dopušta vam da vidite stvari koje on želi, ne priča puno."

Dotakao se i katastrofalnog poraza od Bayerna u polufinalu Lige prvaka (8:2), a upravo je taj poraz bio točka na i zbog koje je dobio otkaz.

"Završio sam u Barceloni s velikom štetom i otišao u povijest s tim porazom. Preuzimam svoj dio krivice, jednog dana ću pisati o tome. Nakon što sam dobio otkaz, saznao sam da je odluka o otkazu donesena i prije tog poraza, sve sam saznao."

Priznao je kako je došao u redove Barcelone u izazovnim vremenima te nije mogao raditi po svom, iako je u klub došao s velikim planovima.

"Nisam bio svoj. Nisam mogao biti ili nisam znao kako biti. Kada potpišete za tako velik klub, odmah znate da neće biti lako iako imate najbolje igrače svijeta. Istina je da nisam bio svoj i da nisam radio što sam trebao. Trebao sam povući drastične korake, ali to u kratkom roku ne bi bilo od pomoći, posebno jer je sve bilo vrlo zgusnuto nakon lockdowna. Do tog trenutka sve je bilo u redu, promijenili smo puno toga. Imali smo dva boda prednosti na stanci, dobro smo krenuli u Mallorci, ali Real je imao nevjerojatan niz. Na kraju je bilo previše tenzija, ali postoje stvari koje bih u drugim vremenima i drugim uvjetima napravio drugačije. Nije bilo dovoljno vremena za rad i razmišljanje."


Tagovi

NogometQuique SetienLionel Messi

Ostale Vijesti