Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Bivši topnik Gorice karijeru nastavlja u finskom prvoligašu, tamo ga čeka talentirani lijevi bek Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.03.23. | 17:30

Za momčad iz Turopolja je skupio 10 pogodaka i pet asistencija.

Senegalski napadač Matar Dieye (25) napustio je redove Debrecena te će narednih nešto manje od godinu dana (do kraja sezone koja tek treba početi) biti na posudbi u finskom prvoligašu KuPS-u. Učinak nekadašnjeg napadača Gorice u Mađarskoj je bio praktički nepostojeći, otkako je otišao u Debrecen je upisao svega jedan nastup za klub (20 minuta u 1:0 pobjedi protiv Fehérvára) dok za praktički sve druge oglede nije niti konkurirao.

Matar je u Gorici proveo dvije godine, ukupno je za momčad iz Turopolja skupio 63 nastupa, 10 pogodaka i pet asistencija, dok je u Debrecen otišao prije početka aktualne sezone. Njegov boravak u Mađarskoj se ispostavio u najblažu ruku neuspješan pa će tako karijeru pokušati revitalizirati u Finskoj. Podsjetimo, iako je Matar pokazao kako igračkom kvalitetom može biti upotrebljivo rješenje za većinu HNL klubova, on je u nekoliko navrata pokazao problem s disciplinom zbog čega ga je jedno vrijeme Gorica čak i suspendirala.

“Jako sam sretan zbog prilike koju sam dobio od Kuopio Balloseura. Vjerujem da mogu pomoći momčadi da uspije u ostvarenju svih ciljeva u nadolazećoj sezoni i naravno da mi je cilj osvojiti prvenstvo Veikkausliige", rekao je Matar po dolasku u klub.

Inače, u KuPS-u će ga dočekati talentirani lijevi bek Hajduka Ivan Dominić (20) koji je u siječnju stigao u Finsku na posudbu do kraja HNL sezone 22./23., a ne tako davno je klupske boje branio i danas standardni branič Slaven Belupa Vinko Soldo koji je s KuPS-om osvojio posljednji klupski naslov prvaka. (I.A.S.)



Tagovi

Matar DieyeMatar DieyeHNK GoricaDebrecenKuPSFinska ligaVeikkausliiga

Ostale Vijesti