nph/NordPhoto/PIXSELL
nph/NordPhoto/PIXSELL

Bivši talijanski reprezentativac ide u Serie C i postaje suigrač nekadašnjeg kapetana Rijeke

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 18:14

Igrao je za Romu, Atalantu, Atletico Madrid, Milan…

Kako javlja dobro obavješteni talijanski novinar Nicolo Schira, Alessio Cerci ovih bi dana trebao biti i službeno predstavljen kao novi igrač trećeligaša Arezza.

Nekadašnjem reprezentativcu Italije, koji je svojevremeno bio član velikih klubova poput Rome, Atalante, Atletico Madrida i Milana, karijera već neko vrijeme ide 'silaznom putanjom', a prošlu sezonu proveo je u drugoligašu Salernitani u kojoj nije uspio zaraditi produljenje ugovora pa je tako od ovog ljeta postao slobodan igrač.

Cerci je bio član Azzurra na SP-u 2014. godine, a ukupno je reprezentativni dres oblačio u 14 navrata.

Najveći trag u klupskoj karijeri ostavio je u Torinu za kojeg je skupio 73 nastupa, 21 pogodak i 23 asistencije, nakon čega ga u ljeto 2014. godine kupuje madridski Atletico za 15 milijuna eura.

Iako se tada očekivao njegov dodatni iskorak, Cerci se zadovoljio time da je postao član jednog tako velikog kluba te je nakon toga, izuzev jedne dobre jednogodišnje posudbe u Milanu, njegova karijera polako tonula.

Osim Italije i Španjolske, Cerci se okušao i u Turskoj gdje je u sezoni 18/19. bio član Ankaragucua, kluba čije boje danas brane Zvonimir Šarlija, Ante Kulušić i Endri Cekici.

Zanimljivo, Cercija će u Arezzu dočekati dvojica Hrvata. Jedan je Mate Maleš, nekadašnji kapetan Rijeke, dok je drugi Ivan Božić, istinska HNL ikona koja se oprostila od aktivnog igranja, ali sada gradi svoju trenersku karijeru (trenutno radi kao pomoćnik Alessandra Potenze).

Nakon prva tri kola u Serie C – B, Arezzo nakon tri kola ima tek jedan osvojen bod te su sada na skromnom 17. mjestu. Ne treba ni govoriti kako se od Cercija odmah očekuje da postane glavni igrač i nositelj spomenutog kluba…

Za kraj dodajemo kako će 33-godišnjak potpisati jednogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja, a kao što smo ranije ustanovili, transfer bi trebao biti i službeno potvrđen u narednih nekoliko dana.



Tagovi

Serie CAlessio CerciMate MalešIvan Božić

Ostale Vijesti