Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši stoper Rijeke i Dinama oduševljava u Turskoj, postao je kapetan nakon samo devet utakmica

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 08:39

Njegova momčad nije najbolje otvorila sezonu, ali usprkos svemu njegove igre nisu prošle nezapaženo.

Luka Capan ovog je ljeta napustio Rijeku nakon tri i pol godine. Klub je napustio kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor, a iako je još na zimu prije kraja sezone klupskim čelnicima obznanio kako ne planira produljiti suradnju s klubom, zbog njegovog profesionalizma i ponašanja iz kluba su poručili kako Capan neće biti 'zaleđen' na klupi ili tribinama do kraja sezone već je cijelo vrijeme bio jedna od važnijih uzdanica obrane Rijeke.

Capan je dijete Zagreba, a s 15 godina prelazi u zagrebački Dinamo gdje je proveo narednih pet godina. Igrao je desnog beka, zadnjeg veznog i stopera, ali u Maksimirskoj 128 se nije mogao izboriti za ozbiljnu minutažu pa je tako kao slobodan igrač u ljeto 2015. godine preselio u Lokomotivu.

Član Lokosa bio je dvije i pol godine, nakon čega u siječnju 2018. prelazi u Rijeku. Sezonu ranije su Plavo – bijeli osvojili duplu krunu u hrvatskom nogometu te Capan odmah ispočetka nije bio standardan prvotimac, ali je to na kraju postao. Za Rijeku je skupio 90 nastupa, dva gola i dvije asistencije, a dvije godine zaredom je s klubom s Kvarnera osvajao Rabuzinovo sunce.

Njegov odlazak struka je morala nadomjestiti ovog ljeta pod svaku cijenu pa je tako kao njegova zamjena doveden Anton Krešić na jednogodišnju posudbu iz Atalante, dok je Capan, nakon nešto duljeg biranja novog kluba, u konačnici odlučio pristupiti turskom Bursasporu.

Iako je Bursaspor turski velikan, prošla sezona za njih je jedna od najgorih u klupskoj povijesti te je klub na kraju ispao u drugi rang tamošnjeg natjecanja. Jasno, navijači očekuju ekspresan povratak u Super Lig, ali Bursa nije najbolje otvorila novu sezonu te su nakon 9 odigranih kola na skromnom 11. mjestu s isto toliko osvojenih bodova.

Iako ne igraju onako kako to uprava i navijači žele, jedan igrač ih je i više nego oduševio, a to je baš Luka Capan. Zanimljivo, Capan je svoju devetu utakmicu u dresu Bursaspora završio kao kapetan momčadi, a to je jasan pokazatelj koliko ga u klubu cijene i što misle o njegovim igrama.

Bursa ima velike ambicije, a u klubu su i neka poznata imena poput Tima Matavža i Massima Bruna. Potonjeg je svojevremeno RB Leipzig doveo iz Anderlechta za pet milijuna eura, dok je Matavž i više nego poznato nogometno ime na prostorima bivše države. Osim njih, ovog ljeta je u Bursu stigao i Reagy Ofosu koji je jedan kratak dio svoje karijere proveo u Istri 1961.

Capan je s Bursom dogovorio dvogodišnji ugovor, ali jasno je da će mu u klubu ponuditi produljenje puno prije od očekivanog ako nastavi s ovakvim igrama. Tržišna vrijednost 26-godišnjeg Zagrepčanina danas iznosi 450 tisuća eura, a njegova momčad sljedeću utakmicu igra ove srijede u Turskom kupu kad im u goste stiže Ceyhan Spor.


Tagovi

Luka CapanBursasporBursasporHNK RijekaRijekaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti