Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši stoper Hajduka ostao bez kluba, dobio je raskid ugovora

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 14:00

Početkom prijelaznog roka se govorilo da ne računaju na njega više

U zimu 2017. godine Hajduk je transferom stopera iz svoje omladinske škole zaradio milijun i pol eura. Bio je to transfer tada 20-godišnjeg Lorenca Šimića u Sampdoriju u kojoj se blago rečeno nije naigrao.

Šimić je kao jedan od talentiranijih igrača generacije '96. prošao Hajdukovu školu nogometa, a s Poljuda se i pola godine se okušao u ukrajinskoj Goverli. Standardni prvotimac postao je u sezoni 2016./17. kada su se promijenila tri trenera na klupi Bijelih – Marijan Pušnik, Marko Lozo i Joan Carillo. Pred kraj zimskog prijelaznog roka 2017. Hajduk ga je prodao Sampdoriji koja ga je uglavnom slala po posudbama.

Tako je bio u Empoliju, SPAL-u, Rijeci i Dunajskoj Stredi dolazeći iz Sampdorije. U Rijeci je bio otpisan nakon samo pola godine posudbe, a Sampdoria ga je na kraju prodala u Poljsku.

250 tisuća eura za njega je platio poljski klub Zaglebie Lubin za koji je odigrao 26 utakmica i za bio šest golova. Iako je bio često u prvih 11, pred prijelazni rok se spominjala mogućnost da će sporazumno raskinuti ugovor s klubom u koji je stigao na ljeto 2020. 

Ono što se spominjalo danas se i potvrdilo. Zaglebie su na svojim službenim kanalima potvrdili sporazumni raskid ugovora sa stoperom koji je isticao krajem ove sezone. Nije poznato gdje će Šimić nastaviti karijeru, ali nije isključen povratak u HNL. Zanimljivo je i da se u kontekstu njegovog, sad bivšeg, kluba spominjao i nekadašnji veznjak Hajduka Zvonimir Kožulj kojeg Poljaci žele od ove zime u svojim redovima.


Tagovi

Lorenco ŠimićHajdukHNK RijekaZaglebie Lubin

Ostale Vijesti