Bivši ruski reprezentativac: Smiješno je kada tamnoputi igrači nose dres Rusije

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 17.03.19. | 13:41

Biti će dosta reakcija na ovu izjavu.

Sjećate li se Pavela Pogrebnjaka? Bivši ruski reprezentativac trenutno igra za Ural, a u dresu Zbornaje nastupio je 33 puta, pritom zabivši 8 golova. Igrao je i za Zenit, Stuttgart, Fulham, Reading, Dinamo Moskvu i druge. 

Jučer je za ruske medije komentirao sve češći slučaj u svijetu sporta - naturalizirane igrače. Pamtimo J.R. Holdena, američkog košarkaša koji je Rusiji donio naslov prvaka Europe 2007. godine, a imuna na strance nije ostala niti nogometna reprezentacija. 

Hrvatskoj je na nedavnom SP-u gol zabio Mario Fernandes, golman Guilerhme našao se na popisu za start kvalifikacija, a dva je nastupa u Ligi nacija upisao i Ari, napadač Krasnodara. Sva trojica su Brazilci, ali su se odlučili braniti boje Rusije. 

"Nisam pristalica naturaliziranih igrača u našoj reprezentaciji. Ne vidim smisao u tome. Ari uopće ne razumije zašto je dobio dres Rusije. Smiješno je kada vidim da tamnoputi nogometaš nosi dres Rusije. Mogli bismo i bez stranaca.", rekao je Pogrebnjak te, očekivano, izazvao dosta reakcija. 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Pavel PogrebnjakRuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti