Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Bivši igrač Hajduka nakon neuspješne sezone u Šibeniku seli na sjever Europe: „Iskreno, ništa ne znam o nogometu ovdje“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 16:52

Dvije godine zaredom je ispadao iz lige, ali cilj svih u klubu kojem se sad priključio je borba za Europu.

Leon Kreković nije dugo bio bez angažmana nakon što je napustio Šubićevac. Dijete Hajduka, koji je na Poljudu proveo devet godina prije nego što je u ljeto 2021. za 200 tisuća eura preselio u Beerschot, potpisao je za finski Lahti. Kreković je nakon ispadanja s Beerchotom u Drugu belgijsku nogometnu ligu preselio u Šibenik, ali tamo mu se dogodila ista stvar kao godinu ranije pa je tako kao slobodan igrač preselio u Lahti s kojim je potpisao ugovor do kraja kalendarske godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lahti je trenutno 10. momčad Veikkausliige, a Krekoviću će u tranziciji u novi klub pomoći Marin Ljubić koji je u Lahti stigao u siječnju ove godine.

„Iskreno, ništa ne znam o nogometu ovdje. Tu sam nekoliko dana, mogu reći da se grad čini lijepim. Nije prevelik, a ni premalen. Atmosfera u Lahtiju je opuštena. Svugdje gdje ideš je šuma. S Marinom Ljubićem se poznajem otprije, zajedno smo igrali u Hajduku. On je jako dobar golman i još bolji prijatelj“, rekao je Kreković pa nastavio:

„Vežu nas sjajne uspomene. Sjećam se kad smo se borili za promociju u viši rang natjecanja, bila je to ključna utakmica za Hajduk 2, a Marin je na tom ogledu obranio jedanaesterac, dok sam ja onda iz kontranapada postigao pogodak“, rekao je 23-godišnji ofenzivac koji se najbolje snalazi na mjestu lijevog krila.

„Cilj i želja svih u klubu je igrati u Europi. Marin mi je rekao da je momčad kvalitetna, a to sam mogao sam shvatiti nakon prvih nekoliko treninga. Mislim da mogu puno toga dobroga donijeti momčadi. U dobroj sam formi i želim zabijati golove.“

Iz Lahtija su za kraj dodali kako zbog papirologije postoji velika vjerojatnost da Kreković neće biti na dispoziciji treneru Mannili već ovog vikenda kad Lahti očekuje prvenstveni ogled protiv SJK Seinäjokija, ali bi zato njegova registracija trebala biti završena početkom sljedećeg tjedna.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Leon KrekovićLahtiFinska ligaNK ŠibenikLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti