Bivši igrač Dinama zabio volej poput Zidaneovog (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.10.19. | 09:20

Potez za pamćenje.

Kada je stigao u Dinamo u ljeto 2014. godine, Angelo Henriquez puno je obećavao. Na Maksimir je stigao prvo na posudbu za milijun i pol eura iz velikog Manchester Uniteda, a u početku se iskazao kao velika prevaga u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, a poglavito pamtimo golove splitskom Hajduku. U prvoj sezoni postigao je fantastičan 21 gol u prvenstvu te su ga Modri otkupili za dodatnih milijun i 670 tisuća eura (prema Transfermarktu).

Ipak, već sljedeće sezone je ta brojka drastično pala na samo osam pogodak u dvije više odigrane utakmice (27). S vremenom je njegova igra kopnula, a kako je vrijeme odmicalo golovi su postali sve rijeđi, a u svojoj trećoj sezoni u plavom dresu zabio je tek jedan prvenstveni gol. Imao je određenih problema s ozljedama, pa jepotom formu brusio u drugoj momčadi Dinama, ali stigao je još postići pet golova u posljednjoj polusezoni prije nego se u siječnju 2018. godine vratio u Meksiko.

Potpisao je za Atlas, a Dinamo je dobio milijun i pol eura odštete, a mladi Čileanac je upisao tek jedan prvenstveni gol u 17 utakmica. Nije se pretjerano iskazao te se odlučio na povratak u domovinu. Obukao je dres Universidad de Chilea gdje je u preostalih devet prvenstvenih utakmica prošle sezone upisao četiri gola.

Ove sezone je, prvenstveno zbog ozljeda, odigrao do sada isti broj utakmica, a sinoć je protiv drugoplasiranog Colo Coloa stigao do drugog gola. I to kakvog. Lopta je došla na vrh šesnaesterca, a sada 25-godišnji Čileanac iz okreta volejem, u stilu Zinedinea Zidanea u finalu Lige prvaka 2002. godine, šalje projektil koji se od gredu odbija u mrežu.

Ipak, ta majstorija nije puno pomogla Universidad de Chileu jer su u četvrtoj minuti sudačke nadoknade primili gol za 3-2 i upisali novi poraz koji ih je ostavio na pretposljednjem mjestu ljestvice, koje vodi u drugu ligu. Spas od ispadanja, odnosno 14. pozicija, bježi im za dva boda, a do kraja imaju još sedam utakmica.

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Angelo HenriquezUniversidad de Chile

Ostale Vijesti