Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši hrvatski U-21 reprezentativac i kapetan hrvatskog drugoligaša dobio poziv – Palestine

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.11.21. | 09:27

Prošao je Dinamovu školu nogometa, a ima i dva nastupa u 1. HNL. Ovu sezonu otvorio je veoma dobro, jedan je od najboljih strijelaca svoje momčadi, a debi za Palestinu bi mogao upisati krajem studenog.

Kapetan i ponajbolji igrač Dubrave Tim Kabel, Muhamed Alghoul, uskoro će postati novi reprezentativac Palestine. Iz palestinskog nogometnog saveza su na adresu zagrebačkog kluba uputili dopis kojim se traži odobrenja da Alghoul prisustvuje turniru u Kataru koji se odvija od 17.11. do 8.12., na što su iz kluba pristali. Iako je 2. HNL u punom jeku, iz kluba su odlučili kako neće kočiti svojeg kapetana i ponajboljeg igrača, iako će bez njega momčad biti puno slabija.

Alghoul je stigao u Dubravu Tim Kabel u ljeto 2019. godine nakon šestomjesečne avanture u švicarskom Dietikonu, dok je prethodno branio boje Hrvatskog dragovoljca, Vinogradara, Dubrave, Lokomotive i Dinama.

Popularni Muha je u 1. HNL upisao dva nastupa, oba u dresu Lokomotive. Debitirao je u 11. kolu sezone 14/15. protiv 'svog' Dinama, a u posljednjoj utakmici sezone bio je starter za Lokose gdje je u veznoj liniji igrao s Jerkom Lekom i Damirom Šovšićem. Na gostovanju u Stanovima Lokomotiva je do boda stigla u 93. minuti nakon što je Jerko Leko realizirao najstrožu kaznu, a baš je današnji trener Jaruna svojevremeno pohvalio Muhu kad je on debitirao za Lokomotivu u 1.HNL.

„Perspektivan je, može igrati ofenzivnog veznog, može i na krilo. Vidjet ćemo kako će se razvijati, prije svega kakav će biti u duel-igri. Moram priznati da je jako dobar dribler. Mi ga na treningu zovemo ‘Muha’“, rekao je Jerko Leko za 24sata.

Inače, Alghoulu je otac Palestinac, a majka Hrvatica. Zasad još uvijek nije poznato s kim će Palestina odmjeriti snage na turniru u Kataru, ali svakako je da će za 25-godišnjeg veznjaka ovo biti svojevrsno ostvarenje sna. Podsjetimo, za Palestinu su mogli igrati i braća Sharbini, Anas i Ahmad, ali su današnje uzdanice niželigaša OŠK Omišalja odbile bilokakvu mogućnost igranja za ikoga izuzev Hrvatske.

Ahmad Sharbini igrao je za mini Vatrene (13 nastupa, 2 pogotka), dok je Anas igrao i za A vrstu skupivši tri nastupa i dva pogotka.


Tagovi

Muhamed AlghoulDubrava Tim KabelNK DubravaDinamo ZagrebPalestina

Ostale Vijesti