Bivši hrvatski reprezentativac u 26. godini vraća se u HNL i potpisuje za Istru 1961!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.08.19. | 15:54

Ozljede su obilježile njegovu dosadašnju karijeru, vjerujemo kako još uvijek nije kasno da ovaj plemeniti veznjak pokaže sve ono što ga je svojevremeno i dovelo do dresa reprezentacije.

Ovaj plemeniti veznjak već je neko vrijeme bez kluba, a novi početak mogao bi pronaći stotinjak kilometara zapadnije od rodne mu Rijeke.

Močinić je dijete HNK Rijeke i jedan od najomiljenijih igrača koji je nosio dres riječkog prvoligaša. Istinski ljubitelj Armade netko je tko nikada nije odbio sliku sa navijačima, a uz Niku Datkovića posljednji je izdanak riječke škole nogometa koji je kasnije napravio uspješnu karijeru.

Močinić je u svojoj dosadašnjoj karijeri branio boje samo dva kluba, Rijeke i Rapid Beča.

Navijači Rijeke nikada neće zaboraviti njegovu asistenciju u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv slavnog Stuttgarta, kada je Goran Mujanović pobjegao domaćoj obrani i zabio pogodak koji je prvi put u klupskoj povijesti odveo Rijeku u skupine Europa lige.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-bbNSSNHefI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

U ljeto 2016. godine Močinić odlazi iz Rijeke i u transferu vrijednom dva milijuna eura postaje novi igrač Rapid Beča. Treba napomenuti kako se u to vrijeme glasno spominjao i odlazak u Dinamo, ali od milja zvani Močo za takvo što nije htio ni čuti te je svoju karijeru odlučio nastaviti u austrijskoj bundesligi

Austrijska momčad trebala je biti samo usputna stanica tadašnjem potencijalnom hrvatskom reprezentativcu, ali odmah po dolasku u novi klub kreće njegova kalvarija s ozljedama.  

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K34Yl4XQs_I" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Za matični klub skupio je ukupno 141 nastup u svim natjecanjima, a u listu strijelaca upisao se pet puta., dok je u dresu Rapida skupio svega 35 nastupa, od čega je čak 11 njih za rezervnu momčad.

Za kraj dodajmo kako se njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku procjenjuje na skromnih 300 tisuća eura te da je jednom nastupio za Vatrene, i to u prijateljskom ogledu protiv Rusije u studenom 2015. godine. 2014. godine Močinić je bio na popisu tadašnjeg izbornika Nike Kovača za SP u Brazilu, ali se radi ozljede Močo morao povuči s prvensta pa je umjesto njega član reprezentacije na SP-u postao Milan Badelj.

(foto:pixsell)

 


Tagovi

Ivan MočinićRijekaRapid Beč

Ostale Vijesti