Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši hrvatski reprezentativac mijenja kapetana Šibenika Bulata?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 19:19

Prema neslužbenim informacijama angažman je blizu realizacije.

Danas smo pisali kako je Šibenik produžio suradnju s 27-godišnjim obrambenim igračem Karlom Bilićem do ljeta 2022. godine, no to nije jedina vijest koja stiže sa Šubićevca.

Naime, klub dogovara nastavak suradnje i s vratarem Rogićem, stoperom Batarelom i braničem Kvesićem. No, prema neslužbenim informacijama koje donosi šibenski.hr Šibenik na tome ne želi stati već rade na pojačanju postojećeg kadra, a navodno bi ovih dana novi igrač kluba sa Šubićevca trebao postati bivši hrvatski reprezentativac Ivan Močinić.

Močinić je izdanak riječke škole nogometa, a svojim poštenim odnosom prema dresu matičnog kluba i načinu života kakav priliči pravom profesionalcu ubrzo je postao miljenik Armade. U prvoj momčadi Rijeke debitirao je u eri Ive Ištuka, nekoliko mjeseci nakon što je postao punoljetan, a za matični klub ukupno je skupio 140 nastupa u svim natjecanjima.

Rijeku je napustio na početku 'one famozne' 16/17. sezone kad je klub osvojio svoj prvi naslov prvaka. Močinić je te sezone sudjelovao samo u utakmici prvog kola protiv Splita, nakon čega je u transferu vrijednom dva milijuna eura napustio svoj rodni grad te se priključio bečkom Rapidu.

Iako je njegova avantura u austrijskoj Bundesligi krenula veoma dobro, ona se ubrzo pretvorila u noćnu moru koja je, na igračevu veliku žalost, potrajala puno dulje nego li je trebala.

Požrtvovni veznjak imao je velikih problema s ozljedama, a da su ga one zaobišle, mnogi uvjeravaju da bi on danas bio standardni reprezentativac. Na kraju krajeva, nije bez razloga upisao jedan nastup za A vrstu (u prijateljskom ogledu protiv Rusije), a koliko se u njega vjerovalo vidjelo se i kad ga je Niko Kovač poveo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Iako je bio na popisu te je bio jedan od onih na koje je Kovač računao, Močinić se ozlijedio pa je umjesto njega današnji trener Monaca pozvao Milana Badelja.

Iako se u Rapidu zadržao tri godine, za klub je skupio tek 24 nastupa, a kako bi ponovno uhvatio kontinuitet igara prije dva ljeta se priključio Istri 1961 gdje je igrao veoma dobro.

No, već sljedeće godine istekom ugovora postaje slobodan igrač te se u studenom priključuje ljubljanskoj Olimpiji, međutim ta avantura je trajala svega dva mjeseca te se 27-godišnji veznjak ponovno našao na burzi.

Na Šubićevcu angažmanom Močinića planiraju nadomjestiti odlazak Marka Bulata u Dinamo, međutim unatoč kvalitetama riječkog veznjaka to mu neće biti nimalo lak zadatak.

 


Tagovi

NK ŠibenikIvan Močinić

Ostale Vijesti