Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bivši hajdukovac zabio sezonski prvijenac za ponajbolju momčad poljske lige (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 17.04.21. | 18:24

Rakow je treći, a Tudor u njemu jedan od stožernih igrača. Redovito igra, pet puta je asistirao, a sada napokon i zabio

Fran Tudor, bivši prvotimac Hajduka, igra odličnu sezonu u Poljskoj. Jedan je od ponajboljih igrača Rakowa, kluba koji trenutno drži treće mjesto u tamošnjoj Ekstraklasi. Redovito igra, danas je startao 24. put u sezoni, a upisao se i među strijelce. I to prvi put u sezoni.

U dvoboju protiv Lecha iz Poznana, bivšeg kluba Nenada Bjelice, Tudor je zabio u 10. minuti, dovevši svoju momčad u vodstvo. Nakon izvedenog kornera, utrčao je s druge vratnice i glavom zakucao loptu u gol.

Njegov prvijenac možete pogledati OVDJE.

Nekoliko minuta kasnije Piatkowski je udvostručio vodstvo domaćina, koji su s tim rezultatom otišli na odmor. S obzirom na to da su mnogo bolji protivnik na terenu, Rakow do kraja susreta ne bi trebao ugroziti to vodstvo, što znači da će se učvrstiti na trećoj poziciji, onoj koja vodi u Europu.

Inače, Tudoru je to drugi pogodak otkad je početkom prošle godine stigao u Poljsku, ali prvi u aktualnoj sezoni, u kojoj je već podijelio i pet asistencija. Osim njega, boje Rakowa uspješno brani i Zoran Arsenić, bivši igrač Rijeke, koji je u klub stigao prije dva mjeseca i to na posudbu iz Jagiellonije.

S druge strane, nije ni Lech bez Hrvata. Tamo, pak, igra Antonio Milić, nekadašnji igrač Hajduka, koji je u Poljsku stigao iz Belgije.

Na kraju napomenimo kako prvo mjesto u Poljskoj ligi drži Legija, s utakmicom manje i pet bodova više od Pogona.



Tagovi

Fran TudorRakow CzestochoweZoran ArsenićAntonio MilićLech Poznan

Ostale Vijesti