Action Images / John Sibley
Action Images / John Sibley

Bivši hajdukovac ispisao povijest u Izraelu, a trener nakon osvojenog prvenstva dolazi u naše susjedstvo!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 10:19

Pred 14.000 navijača na stadionu Netanya, ofenzivni veznjak Dia Saba dvaput je zabio, dok su njegovi suigrači Tjarron Chery, Mohammed Abu Fani i Frantzdy Pierrot dali po jedan pogodak

Izraelski klub Maccabi Haifa osigurao je naslov prvaka Izraela u Premier ligi pobjedom 5-1 u gostima protiv petoplasiranog Maccabija Netanya u ponedjeljak navečer, kolo prije kraja sezone. Ovo je treći uzastopni naslov prvaka i ukupno 15. za Haifu, koja se ove sezone natjecala u UEFA Ligi prvaka, a iduće će sezone sudjelovati u kvalifikacijama turnira. Ovime su postali prvi izraelski klub koji je uspio osvojiti prvenstvo u istoj sezoni kada se natjecao u grupnoj fazi Lige prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pred 14.000 navijača na stadionu Netanya, ofenzivni veznjak Dia Saba dvaput je zabio, dok su njegovi suigrači Tjarron Chery, Mohammed Abu Fani i Frantzdy Pierrot dali po jedan pogodak. Jedno kolo do kraja, Maccabi Haifa ima 78 bodova, a Hapoel Beer Sheva je ostao na 71 bodu nakon poraza 3-0 u gostima od trećeplasiranog Maccabija Tel Aviva, koji sada ima 70 bodova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Među čelnim i najpoznatijim ljudima kluba je i dobro poznat lik hrvatskih travnjaka - Giovanni Rosso - nekadašnji hajdukovac. On je u klubu već godinama i mala je vjerojatnost da će ga napustiti, osobito s obzirom na simpatije koje uživa i od navijača i od članova kluba. S druge strane, svi izraelski sportski mediji, ali i srpski objavili su da će glavni trener Haife - Barak Bachar - koji je vodio momčad do tri uzastopna naslova, otići iz kluba i sljedeće sezone voditi srpskog prvaka Crvenu zvezdu iz Beograda.

Odmah nakon utakmice izraelski mediji su ga pitali o potencijalnom transferu na klupu Crveno-bijelih.

“Bio je veliki pritisak i bilo mi je jasno da će u ovom trenutku, ako bude manje dobrih rezultata, sve biti na meni. Od prvog trenutka sam objasnio igračima da bi ovo mogao biti naš posljednji zajednički ples, možda nekih igrača neće biti sljedeće sezone, pa su shvatili da to mora završiti na dobar način", rekao je je Bahar i odmah nastavio:

"Tražilo se više od mene i momčadi i ovdje smo napravili nešto nevjerojatno. Hoću li sljedeće sezone biti u Maccabi Haifi? To ćemo uskoro znati. Ne želim sada otkrivati ​​stvari, bilo bi neodgovorno", zaključio je izraelski stručnjak. (eg)



Tagovi

Maccabi HaifaCrvena zvezda

Ostale Vijesti