REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Bivši dinamovac ipak ozbiljnije ozlijeđen, na teren se vraća tek sljedeće godine

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.10.22. | 14:00

Budući da je standardan u vodećoj momčadi Serie A, nema sumnje da će se njegov izostanak jako osjetiti.

Kapetan Kosova i bivši branič Dinama, Amir Rrahmani, ozbiljnije se ozlijedio u prvenstvenom ogledu Napolija i Cremonesea. Njegova momčad uvjerljivo je slavila na gostovanju protiv novog člana Serie A (4:1), ali je 28-godišnjak morao igru napustiti neplanski u 82.minuti.

Kako su objavili iz kluba, ozljeda je puno ozbiljnija nego što se to prvotno sumnjalo, a stradala je tetiva aduktora uz lijevi bedreni mišić. Zasad nema nikakvih službenih potvrda po pitanju povratka, ali talijanski mediji javljaju kako će Rrahmani biti 'out' sve do sredine ili kraja siječnja 2023. godine.

Napoli je ovu sezonu otvorio fenomenalno. Usprkos tome što su ljetos ostali bez mnogih važnih igrača kao što su Koulibaly, Mertens i Insigne, 'neki novi klinci' kao što su Kviča Kvaratšelija i Min-jea Kim zasad oduševljavaju pa je tako momčad Luciana Spallettija u devet prvenstvenih kola skupila 23 bodova, dva više od prvog pratitelja Atalante i tri od Lazija, Udinesea i Milana.

Ovo je treća sezona Rrahmanija u gradu podno Vezuva, a još prošle se nametnuo kao standardni prvotimac. Od 11 utakmica koliko je Rrahmani odigrao ove sezone, njegova momčad slavila je u njih 10, dok samo na gostovanju kod Fiorentine na utakmici nije bilo pogodaka.

Kosovar je u ljeto 2019. godine otišao iz Dinama u Veronu za nešto više od dva milijuna eura, da bi onda pola godine kasnije zaradio unosan transfer u Napoli koji ga je otkupio za 14.2 milijuna eura. U Kosovu je od Samira Ujkanija preuzeo kapetansku ulogu, a na nedavnom ždrijebu u Frankfurtu odlučeno je kako će se njegova reprezentacija za put na EURO 2024 boriti s Portugalom, BiH, Islandom, Slovačkom i Lihtenštajnom.



Tagovi

Amir RrahmaniNapoli

Ostale Vijesti