Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Bivši Dinamov trener osvojio naslov i kompletirao ždrijeb LP-a. Modrima u pretkolima prijete zvučni protivnici

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 12:00

Dinamo sad zna sve potencijalne protivnike u borbi za Ligu prvaka. Neki su već na samom startu 'nagazne mine'

Uzbudljiva je bila završnica bugarskog prvenstva. Ludogorec, na čijoj je klupi bivši Dinamov trener Ivajlo Petev, ušao je u zadnje kolo s bodom više od CSKA-a. Gostovao je Petev u srijedu u Varni, kod Černog Mora, dok je CSKA pobjedu i naslov tražio u velikom derbiju, na gostovanju kod Levskog. Uspio je CSKA pobijediti velikog rivala 0-2, ali nije bilo dovoljno, jer je Ludogorec minimalno slavio u Varni (0-1) golom Tissere u 50. minuti. Bila je završnica burna, ostao je Ludogorec s igračem manje u 89. minuti, žuti karton dobio je i Petev, ali na kraju je preživio, sačuvao prednost i odnio novi naslov prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A rasplet bugarskog prvenstva zanimljiv je i zbog Dinamova puta u Ligu prvaka. Naime, s obzirom da je Ludogorec prvak, bit će nositelj u drugom pretkolu, u kojem kreće i Dinamo, time je kazahstanska Astana pala među nenositelje i potencijalni je suparnik Modrih već na startu kvalifikacija za plasman u skupinu elitnog, klupskog natjecanja. I Ludogorec i Astana kreću iz prvog pretkola, tek ako prođu ulaze u ždrijeb drugog pretkola, a Bugari bi, prođu li i oni i Dinamo, mogli opet biti suparnici Modrih već u trećem pretkolu.

Dinamo će svog prvog europskog protivnika saznati 21. lipnja, a put do Lige prvaka nudi, kao i uvijek, razne mogućnosti. No, ove je godine, u odnosu na prošlu, specifično što će Modrima potencijalni suparnici već u play-offu biti prvak Belgije (Antwerpen), a ranije, u trećem pretkolu, pobjednik grčkog prvenstva i Kupa Vidin AEK. Jedina tri kluba s kojima se Dinamo nikako ne može sastati prije skupine su danski Kopenhagen, švicarski Young Boys i turski Galatasaray.

Uđe li Dinamo, pak, u Ligu prvaka bit će sigurno u trećem šeširu, u kojemu su zasad sigurno Red Bull Salzburg, Milan, Lazio i Crvena zvzeda te Rangersi i Braga, ako se probiju kroz kvalifikacije. Dakle, ove jeseni, budu li Modri u elitnom natjecanju, sigurno neće igrati protiv Red Bulla i Milana, a i duel protiv Beograđana nije moguć prije proljeća, u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

Pokušali smo napraviti lakši i teži put Dinama do Lige prvaka, kad bi, dakle, svi favoriti prošli kroz pretkola.

Lakši put do Lige prvaka: 2. pretkolo: Dinamo - Flora Tallin; 3. pretkolo: Dinamo - BATE Borisov; play-off: Dinamo - Slovan Bratislava.

Teži put do Lige prvaka: 2. pretkolo: Dinamo - Maccabi Haifa; 3. pretkolo: Dinamo - AEK; play off: Dinamo - Antwerpen.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoIvajlo PetevLudogorecBATE BorisovŠerifZrinjskiOlimpija Ljubljana

Ostale Vijesti