Bivši Dinamov promašaj u lovu na nesvakidašnji svjetski rekord: "Ovo je ludost"

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 19.05.16. | 15:25

Carrasco i ekipa planiraju igrati nogometnu utakmicu duže od 105 sati...

Sjećate li se Bryana Carrasca? Čileanac je 2012. godine stigao u Dinamo iz tamošnjeg Audaxa kao navodno velika perspektiva. Sam je najavljivao da će se probiti u europskom nogometu, doći čak do Real Madrida ili Barcelone, no u modrom dresu skupio je svega sedam nastupa.

Nakon što je prekrižen u Maksimiru vratio se u matični Audax Italiano, a ovih dana je u središtu pozornosti zbog želje za obaranjem nesvakidašnjeg rekorda. Naime, Carrasco i njegov sunarodnjak Christopher Toselli, vratar Universidad Catolice, predvode skupinu nogometaša koja planira igrati nogometnu utakmicu duže od 105 sati, što je rekord koji su postavili škotski amateri.

„Ispred nas je predivan izazov. Ovo je ludost, ali pozitivna ludost“, kazao je Carrasco.

„Svi  smo nevjerojatno motivirani. Igrat ćemo pet dana i siguran sam kako će utakmica trajati barem 120 sati. Bit će to veliko iskustvo za sve nas“, dodao je Toselli.

Utakmica će se igrati na stadionu u Santiagu, a svaki igrač će na terenu provesti najmanje jedan sat.

Najdužu nogometnu utakmicu na svijetu odigrala je skupina škotskih amatera u srpnju prošle godine. Utakmica je igrana u Edinburghu u spomen na preminulog 17-godišnjeg nogometaša Falkirka Craiga Gowansa. Utakmica je trajala 105 sati, a prikupljeno je više od 100.000 eura za uređenje dječjeg odjela jedne bolnice u Edinburghu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dinamo ZagrebBryan Carrasco

Ostale Vijesti